Nie jesteś zalogowany.

Veteran Sherman

2021/06/28 20:49
Sairus
Świeżak
Świeżak
Więcej
Veteran Sherman #11468
Witam wszystkich!

Kilka dni temu sam skusiłem się na zakup Shermana. Po przeczytaniu jednak Waszych uwag co do jego awaryjności bardzo mocno się zastanawiam, czy z tego zakupu nie zrezygnować. Potrzebuję pojazdu do szybkiego poruszania się po mieście, ale wizja tego, że przed każdym podjazdem muszę się martwić tym, iż sprzęt za kilkanaście tysięcy złotych tak po prostu mi się zapali między nogami nie jest zbyt przekonywająca. Ktoś napisał, że problem dotyczy głównie Shermanów w wersji 1, natomiast dostępne obecnie na rynku 2 radzą sobie lepiej. Czy ktoś może to potwierdzić?

Z góry dzięki i pozdrawiam

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2021/06/28 22:24 2021/06/29 14:47 przez tdm.
tdm
Złoty forowicz
Złoty forowicz
Więcej
Veteran Sherman #11469
proponuję spytać w serwisie albo u dużego dystrybutora monocykli, nikt nie ma dostępu do takiej ilości urządzeń z różnych z partii produkcyjnych jak oni (daj znać co doradzili).

Niedawno kolejny przypadek, tym razem nie podczas podjazdu, ale ten użytkownik chyba niezbyt go oszczędzał.

z tymi awariami to myślę że sposób użytkowania i waga kierowcy mają tutaj spore znaczenie - sherman z zewnątrz sprawia wrażenie pancernego, ale jak widać ma delikatną elektronikę. Jeśli kierowca waży dużo, a do tego lubi ostre przyspieszenia, skoki, strome górki, jazdę po schodach, to wywołuje tak duże obciążenia że predzej czy później rozwali każdą maszynę.
PODZIĘKOWANIE cooler

2021/12/17 16:08 2021/12/17 17:57 przez tdm.
tdm
Złoty forowicz
Złoty forowicz
Więcej
Veteran Sherman #11807
wycieczka grupowa na overheat hill

efekt: 6 kół spaliło płyty - 4 shermany, 16x i Nikola.
v12 na którym jedzie autorka filmu popsul się krótko po nakręceniu tego materiału.
Jednemu pechowcowi po zdobyciu wzgórza Rs spadł z wysokiej skarpy ok. 100m w dół zbocza, mimo pokonania tej samej trasy i upadku na jej zakończenie dalej działa.

2021/12/22 18:44
Hippvs
Senior forum
Senior forum
Więcej
Veteran Sherman #11823
Prawie jak zbiorowe sepuku :/

2022/01/29 10:11 2022/01/29 11:42 przez tdm.

2022/01/30 23:15
cooler
Senior forum
Senior forum
Więcej
Veteran Sherman #11916
Z tymi felgami to nie podskoczysz: twardy materiał=pęka, miękki materiał=gnie się i ciągle trzeba prostować. Niestety optymalnym połączeniem jest miękka felga, nie pękająca ale elastyczna oraz wyższe ciśnienie w oponie.
Ja od kiedy musiałem prostować felgę w V10 jeżdżę przy 3.0-3.2 Bar zarówno w V10 jak i V12. Nie jest idealnie, koło mocno podskakuje, ale wjazd w dziurę nie kończy się pogięciem felgi. Krawężniki też atakuję bez strachu. Choć oczywiście wolałbym więcej komfortu i stabilności.

2022/01/31 17:12
tdm
Złoty forowicz
Złoty forowicz
Więcej
Veteran Sherman #11919
sherman batch3, zakupiony wiosną 2021 - użytkownik już 3x wymieniał felgę, która się połamała albo pękła. Z tego co pisze jeździł bez szaleństw.
Wczoraj zamieścil zdjęcie 4-tej zakupionej felgi....

Ten obrazek jest ukryty dla gości.
Proszę zalogować się lub zarejestrować, aby go zobaczyć.

masakra. GW robił felgi znacznie solidniej.

2022/02/02 16:47
qba
Senior forum
Senior forum
Więcej
Veteran Sherman #11922
Nie bardzo rozumiem, może niedobrana masa do wytrzymałości i felga pracuje. Jeżdżę na MSX, ciśnieniu 1.6-1.8, >6kkm i nie pogiąłem jeszcze felgi (lekko w jednym miejscu, tak na 3mm może, nie czuć podczas jazdy)

2022/04/04 19:25 2022/04/04 22:41 przez tdm.
tdm
Złoty forowicz
Złoty forowicz
Więcej
Veteran Sherman #12074

qba napisał: Jeżdżę na MSX i nie pogiąłem jeszcze felgi

GW robi mocniejsze, a i samo koło jest kilkanaście kg lżejsze od shermana :whistle:

sherman w wersji globtroterskiej

Ten obrazek jest ukryty dla gości.
Proszę zalogować się lub zarejestrować, aby go zobaczyć.

pod siodłkiem jeszcze trochę miejsca na kolejny bagaż, tak w sumie to kolejną torebkę można jeszcze powiesić z przodu a z tyłu dać większą zastępując oryginalne światło rowerowym :)
ciekawe jak się jedzie tak obładowanym kołem....

2022/04/05 07:43 2022/04/05 10:18 przez tdm.
tdm
Złoty forowicz
Złoty forowicz
Więcej
Veteran Sherman #12075
Dzis ktos znów informuje o spaleniu płyty VS na podjeździe(2.20min. filmu). Jadące razem z nim gotwaye Msp, Rs i Hero wjechały bez problemu a shermi poległ.
Z jednej strony świetne koło a z drugiej strach przed każdym większym wjazdem..

w shermanMax zdaje się że to poprawili (wjechał na Overheat Hill), aczkolwiek nadal pokazuje wyższe od konkurencji temperatury podczas wjazdów.

Czas generowania strony: 0.224 s.