Nie jesteś zalogowany.

Rockwheel GT16 - problem z dostawą

2018/09/06 12:28
Kazik.Ferb
Młodszy forowicz
Młodszy forowicz
Oklaski: 2
Więcej
Autor
Rockwheel GT16 - problem z dostawą #2516
Przedłużyłem buyers protection o 10 dni, niby firma spedycyjna ma zadzwonic do oddziału w NL co się dzieje... pożyjemy zobaczymy..
Temat został zablokowany.
2018/09/18 01:45 2018/09/18 01:48 przez Lukasz.
Lukasz
Ekspert
Ekspert
Oklaski: 7
Więcej
Rockwheel GT16 - problem z dostawą #2656

Kazik.Ferb napisał: Dla zainteresowanych podam powody dla których kupiłem to koło, parametry w opcji 1036wh zbliżone do najlepszych kół. Czyli prędkość max w granicach 45-50 km/h. Zasięg do około 70 km może ciut więcej wiadomo.. widziałem pomiary jakiegoś usera na francuskim forum. To czego nie ma żadne inne koło (przynajmniej o którym wiem) to podobno można ładować na 2 ładowarki: pakiet z lewej i z prawej strony koła na raz czyli 3,5 h pełne ładowanie, do tego podobno hamulce najmocniejsze na rynku, dobra waga 18-19kg, 16 cali więc na przejazd po torach i innych normalnych nierównościach w ruchu miejskim bez problemu...... a zwrotne. Bardzo mi się podoba wygląd i odsłonięte koło. Mocne tylne czerwone światło , przód nie wiem (zrobie dodatkowo na mocnych latareczkach Cree). Nie ma lampek choinkowych ale to akurat dobrze (sam sobie dorobie ;) nie ma głośnika do muzyki ale to też dobrze że nie skupiają się na pierdołach tylko na jeździe a... i tak bym nie używał. Prosta konstrukcja: silnik, bateria i płyta główna z lampkami naładowania, prosta apka. To co budzi moje wątpliwości to jakość wykonania, gdzieś widziałem artykuł że niedoróby są tu i tam. Strach że nie ma serwisu na miejscu jak King Song.

Mam nadzieje ze dostaniesz koło i będzie super. Ale:
- jeśli jeździsz szybko to nie licz na efektywny zasięg większy niż 35-40km bo prawa fizyki jednak działają (opory wiatru itp) to wszystko zależy od wielu czynników -ciśnienie w oponie, ile ważysz, profil trasy, jak mocno przyspieszasz, temperatura otoczenia, itp
- 45 km na kółku 16 cali bał bym się bardzo... ale każdy jest kowalem swojego losu
- ładowanie na 2 ładowarki działa z KS16, 16s, 18L, Z10 itp (sugeruje zakup charge doctora)
- 18 calowe koła też są zwrotnie - 18L, Z10....
- odsłonięte koło - napisz coś więcej jak wrócisz z jazdy po pierwszym większym deszczu.
- hmm. Gotway też ma "prostą konstrukcję" ale chrzani się równo

Ciekawi mnie aspekt mocnego hamowania - jak to będzie działać w praktyce względem Kingsonga, Gotwaya, Ninebota Z10...

Ninebot ONE E+ 2000+ km ==> Ninebot ONE E+ z baterią 388wh 2000+ km ==> Kingsong KS16 2000+km ==> KS16S 6000+ km, ==> Z10 z modyfikacjami 5000+km, ==> Gotway MSX84V, MSX100V 3000+km, doświadczenie z Inmotion V8, Gotway 16" Gotway 18". Mody, światła itp. Jeżdżę również w złą...
2018/09/18 07:05
Buc
Senior forum
Senior forum
Oklaski: 10
Więcej
Rockwheel GT16 - problem z dostawą #2657
"- hmm. Gotway też ma "prostą konstrukcję" ale chrzani się równo"
U mnie Tesla przejechanie 3600 km, MCM4-HS 5800 km bezawaryjnie, rozumiem, że równo czyli po 10 000-km mam się bać?
2018/09/18 07:30
Szymek
Senior forum
Senior forum
Oklaski: 3
Więcej
Rockwheel GT16 - problem z dostawą #2658

Buc napisał: "- hmm. Gotway też ma "prostą konstrukcję" ale chrzani się równo"
U mnie Tesla przejechanie 3600 km, MCM4-HS 5800 km bezawaryjnie, rozumiem, że równo czyli po 10 000-km mam się bać?

WIesz Lukasz, to teraz fanboj Ninebota, a o chrzanieniu sie rowno Gotwaya wie, bo przeciez mial ich wiele, no i niestety - chrzanily sie rowno...

Sam mam HSa, tysiac na blacie i nic nigdy sie nie dzialo, znam wielu ludzi jezdzacych na najbardziej na swiecie awaryjnym ACM+ czy drugim najbardziej awaryjnym V3, ktorzy maja bez mala po prawie 10k bezawaryjnej jazdy ale jednak to Gotway, kiedys sie spier....

Matko slysze takich ludzi i mnie wstrzasa:)

PS
Teraz jeszcze doszly wybuchajace i plonace V10 od Inmota! King Song uber alles, no ale krol moze byc tylko jeden..

Godspeed
2018/09/18 09:13 2018/09/18 09:16 przez Kalmar.
Kalmar
Moderator
Moderator
Oklaski: 26
Więcej
Rockwheel GT16 - problem z dostawą #2664
E, tam. W Kingsongu siadają łożyska :lol:
I rączki.
I firmware czasami.
Nie ma kółka bez wad.

Rockwheel'a miał Lukas swego czasu i mówi, że hamowanie było najlepsze.

Pozdrawiam. Tomek
2018/09/18 09:22
zeus78
Senior forum
Senior forum
Oklaski: 12
Więcej
Rockwheel GT16 - problem z dostawą #2666
Typowe polskie klimaty... narzekanie ;)
2018/09/18 11:12
Lukas
Ekspert
Ekspert
Oklaski: 21
Więcej
Rockwheel GT16 - problem z dostawą #2673
o tak hamowanie nie ma sobie rownych!! nie wem co oni zrobili ale kazda inna marka odnosnie tego nie potrafi dojsc do tego co gt16 zeby tak kazda inna marka miala to co gt16 to bylo by rewelacyjnie

Pozdrawiam Lukas Szczecin
2018/09/18 16:44
Lukasz
Ekspert
Ekspert
Oklaski: 7
Więcej
Rockwheel GT16 - problem z dostawą #2675

Buc napisał: "- hmm. Gotway też ma "prostą konstrukcję" ale chrzani się równo"

Nikomu nie życzę problemów z żadnym kółkiem. Opinie bazuje na problemach bliskich znanych osób (4 problemy ostatnio, w tym 1 sztuka przyszła już nowa z brakami) i również miałem "okazję" samodzielnego rozbierania Gotwaya Msuper. Oby wszystko wszystkim działało przez tysiące kilometrów, z tym że praktyka jest nieco inna...

Ninebot ONE E+ 2000+ km ==> Ninebot ONE E+ z baterią 388wh 2000+ km ==> Kingsong KS16 2000+km ==> KS16S 6000+ km, ==> Z10 z modyfikacjami 5000+km, ==> Gotway MSX84V, MSX100V 3000+km, doświadczenie z Inmotion V8, Gotway 16" Gotway 18". Mody, światła itp. Jeżdżę również w złą...
2018/09/18 17:49
Szymek
Senior forum
Senior forum
Oklaski: 3
Więcej
Rockwheel GT16 - problem z dostawą #2680
Jak sie zamawia u resellera na rynek chinski, a nie w fabryce wersje EU, to takie sa skutki:)

Godspeed
2018/09/26 06:50 2018/09/26 07:02 przez Kazik.Ferb.
Kazik.Ferb
Młodszy forowicz
Młodszy forowicz
Oklaski: 2
Więcej
Autor
Rockwheel GT16 - problem z dostawą #2815

Dojechał, cały i zdrowy.. Malo tego dojechały dwa. Bo myslelismy ze zaginal wiec wyslali mi bialy z niemiec a potem sie odnalazl, wiec mam czerwony i bialy. Juz jest chetny ktory najprawdopodobniej kupi bialy, ale gdyby sie zwolnila ta rezerwacja to dam znac. @Lukasz rockwheel nie potrzebuje charge doctora bo ma dwa wejscia na dwie ladowarki i kazda laduje jeden pakiet : z lewej i prawej. Po za tym charge doctor eksploatuje ogniwa walac duzy prad i same ladowarki ktore nie sa do tego dostosowane, BartekX mial dwie ladowarki ,kurpil charge doctora i... juz ma jedna :)

Wracajac do kola to ciezko powiedziec bo dopiero jeden dzien jezdzilem. Napewno musze przypakowac lydki bo nie mam kontaktu z obudowa a to by sie przydalo, chyba domontuje pianki. Pedaly tez male ,pewnie je powieksze. Jesli chodzi o baterie to mocy i zasiegu az nadmiar ,napewno nie wykorzystam max ale dobrze ze mam zapas. No chyba ze jakies wyprawy. Co ciekawe przyjechal w okolo 7 tygodni a bateria byla full mimo bezczynnosci i prawie 2 miesiecy tułania sie po hangarach w ktory pewnie cieplo nie bylo.. Jeszcze nie ogarniam trybow, sa : beginer ,walking i play mode. Niewiem czy kolo zapamietuje wybor i nie wiem jak sie ustawia poziom (a wiem ze mozna). Sorry za brak pl czcionek, pisze z telefonu.. Nie podpowiada slow.. Manta :)

This message has attachments images.
Please log in or register to see it.

Czas generowania strony: 0.259 s.