Nie jesteś zalogowany.
Rockwheel GT16 - problem z dostawą
2018/08/31 09:47
2018/09/03 09:35 przez Kalmar. Powód: poprawiłem załączniki
Autor
Rockwheel GT16 - problem z dostawą #2443
Cześć
Kupiłem na aliexpresie Rockwheel 1036wh ale nadal do mnie nie dotarł
Numer listu został wygenerowany w dzień zakupu czyli miesiąc temu. Na stronie UPS pokazuje status że nr listu wygenerowany ale nie pokazuje że wysłany.. aż do dziś. Minął miesiąć, buyers protection zostało 2 tygodnie. Dostawca mówi ze monocykl jest na custom clearance w Holandii. Boję się że to wałek i 5000pln pójdzie w błoto.
Aukcja poniżej z 49 pozytywnymi komentarzami, wiele zdjęć poprawnego odbioru w nienaruszonym stanie i 1 nieporozumieniem, więc postanowiłem kupić.
Jest nawet zadowolony klient z Polski z białtym rockwheelem , ktoś go zna ? Foto z aukcji w załączeniu tego posta. Będę bardzo wdzięczny za namiar.
pl.aliexpress.com/item/Rockwheel-GT16-po...ini/32772917120.html
Kupiłem na aliexpresie Rockwheel 1036wh ale nadal do mnie nie dotarł

Aukcja poniżej z 49 pozytywnymi komentarzami, wiele zdjęć poprawnego odbioru w nienaruszonym stanie i 1 nieporozumieniem, więc postanowiłem kupić.
Jest nawet zadowolony klient z Polski z białtym rockwheelem , ktoś go zna ? Foto z aukcji w załączeniu tego posta. Będę bardzo wdzięczny za namiar.
pl.aliexpress.com/item/Rockwheel-GT16-po...ini/32772917120.html
This message has an attachment image.
Please log in or register to see it.
Temat został zablokowany.
2018/08/31 16:28
Rockwheel GT16 - problem z dostawą #2447
Dawno nic nie kupowałem, ale kiedyś był przycisk do przedłużenia ochrony kupującego na wypadek dłuższego czasu dostawy - może nadal jest gdzieś taka opcja dostępna.
04-07.2016 Airwheel X3 -> 07.2016-03.2019 InMotion V5F+ (7500km+) -> 03.2019 InMotion V10F (7100km+)
2018/08/31 19:57
Autor
Rockwheel GT16 - problem z dostawą #2449
Jest ale sprzedawca musi zaakceptować przedłużenie buyers protection. Jak jest uczciwy to spoko ale jak w ogóle nie wysłał to niewiem.
2018/08/31 21:38
Rockwheel GT16 - problem z dostawą #2452
Pewnie aby ominąć podatki wysyłka idzie statkiem do Holandii a stąd już szybciutko do Polski. 2 tygodnie to sporo czasu i po mojemu wszystko w porządku.
2018/08/31 22:49
2018/08/31 22:55 przez Kazik.Ferb.
Autor
Rockwheel GT16 - problem z dostawą #2453
No właśnie niby pociągiem wysłane 11 sierpnia do NL , i stamtąd do polski samolotem. Aukcja z 6 sierpnia no to chyba juz powinien być w samolocie, a nie jest. Mam list samolotowy UPS z dnia zakupu z NL do PL i stoi nawet nie wyruszył w drogę.
2018/09/01 16:46
Rockwheel GT16 - problem z dostawą #2457
Ja bym rozpoczął spór, obsługa AliExpress albo przedłuży ochronę albo zwróci Ci pieniądze. Jeśli koło faktycznie dotrze to zakończysz spór.
Pozdrawiam
Marcin
Marcin
2018/09/01 19:50
2018/09/02 05:39
Autor
Rockwheel GT16 - problem z dostawą #2459
Dla zainteresowanych podam powody dla których kupiłem to koło, parametry w opcji 1036wh zbliżone do najlepszych kół. Czyli prędkość max w granicach 45-50 km/h. Zasięg do około 70 km może ciut więcej wiadomo.. widziałem pomiary jakiegoś usera na francuskim forum. To czego nie ma żadne inne koło (przynajmniej o którym wiem) to podobno można ładować na 2 ładowarki: pakiet z lewej i z prawej strony koła na raz czyli 3,5 h pełne ładowanie, do tego podobno hamulce najmocniejsze na rynku, dobra waga 18-19kg, 16 cali więc na przejazd po torach i innych normalnych nierównościach w ruchu miejskim bez problemu...... a zwrotne. Bardzo mi się podoba wygląd i odsłonięte koło. Mocne tylne czerwone światło , przód nie wiem (zrobie dodatkowo na mocnych latareczkach Cree). Nie ma lampek choinkowych ale to akurat dobrze (sam sobie dorobie
nie ma głośnika do muzyki ale to też dobrze że nie skupiają się na pierdołach tylko na jeździe a... i tak bym nie używał. Prosta konstrukcja: silnik, bateria i płyta główna z lampkami naładowania, prosta apka. To co budzi moje wątpliwości to jakość wykonania, gdzieś widziałem artykuł że niedoróby są tu i tam. Strach że nie ma serwisu na miejscu jak King Song.

2018/09/02 08:31
Rockwheel GT16 - problem z dostawą #2460
Faktycznie jest jeszcze trochę czasu ale z drugiej strony skoro minął już miesiąc to bardzo długo, zazwyczaj te droższe przedmioty docierają do 2 tygodni a jeśli masz pecha lub nie ma opłaconego podatku i cła to do 3 tygodni. Co najważniejsze na aukcji gdzie kupiłeś koło jest gwarancja dostawy do 35 dni (zwykłych nie roboczych) więc policz dokładnie ile dni minęło i jeśli nie zdąży dojść w tym czasie to otrzymujesz pełny zwrot pieniędzy. Jeśli koło dojdzie po tym czasie to dostajesz dość drogi prezent, zwrócone pieniądze możesz wykorzystać na opłatę podatku i cła bo najprawdopodobniej przez to opóźnia się wysyłka.
Pozdrawiam
Marcin
Marcin
2018/09/02 09:37
Autor
Rockwheel GT16 - problem z dostawą #2462
Buyers protection mam do 14 .09 dam mu jeszcze ten tydzień na jakąś zmianę ,jak paczka ruszy z Holandii to wydluze buyers protection jak nie to otworze spór. A najchetniej porozmawiał bym z tym gościem co juz kupił biały Rockwheel ale wychodzi na to ze nikt go tu na forum nie zna.
Czas generowania strony: 0.171 s.