Nie jesteś zalogowany.
MSP HS ładowanie i wartości
2022/09/04 12:07
Autor
MSP HS ładowanie i wartości #12278
Witam. Od nie dawna jestem posiadaczem MSP HS i ogólnie chciałbym się dowiedzieć jakie wartości powinny się wyświetlać w aplikacji euc world po naladowaniu. Głównie chodzi mi o napięcie u mnie jest 99.9v. Czy to dobra wartość czy powinna być ok 100.8 tak jak jest na ładowarce?jak to wygląda u was?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
2022/09/06 19:51
2022/09/06 19:56 przez tdm.
MSP HS ładowanie i wartości #12281
jeśli nie ładuje się do pełna od nowości to może być tylko kwestia wyregulowania napięcia w ładowarce. Tam jest wewnątrz mikro pokrętło pod śrubokręt.
W nowym kole powinno być 100.8v, w używanym może być lekko mniej, drobne odchylenia ładowania poniżej 1v są normalnym skutkiem zużywania się baterii, również odczyt napięcia w kole nie jest perfekcyjnie dokładny ma bodajże tolerancję ok. 1v.
Jednak gdy kiedyś ta sama ładowarka ładowała tą samą baterię do pełna, a teraz nagle ładuje do 96v i koniec, to może być też sygnał uszkodzenia części ogniw, uszkodzona bateria jest niebezpieczna i nie powinno się jej dalej używać, konieczny serwis.
W nowym kole powinno być 100.8v, w używanym może być lekko mniej, drobne odchylenia ładowania poniżej 1v są normalnym skutkiem zużywania się baterii, również odczyt napięcia w kole nie jest perfekcyjnie dokładny ma bodajże tolerancję ok. 1v.
Jednak gdy kiedyś ta sama ładowarka ładowała tą samą baterię do pełna, a teraz nagle ładuje do 96v i koniec, to może być też sygnał uszkodzenia części ogniw, uszkodzona bateria jest niebezpieczna i nie powinno się jej dalej używać, konieczny serwis.
2022/09/06 19:57
2022/09/11 21:02 przez tdm.
MSP HS ładowanie i wartości #12283
% w aplikacji nic nie znaczy, to tylko orientacyjne oznaczenie mocno przybliżone, możesz sobie w aplikacji ustawić min-max poziomy naładowania i będzie ci pokazywać dowolny % (polecam ustawić tryb manualny max 99v i min 79v, tryb automatyczny może wprowadzać w błąd co do realnego zasięgu).
PODZIĘKOWANIE Hary171
2022/09/06 20:12
Autor
MSP HS ładowanie i wartości #12285
Moje kółko już ma trochę nalatane 6500-7000 km. Poustawiam w apce według Twoich wskazówek. Dzięki wielkie za wyczerpującą odpowiedź i pomoc
Czas generowania strony: 0.183 s.