Nie jesteś zalogowany.

Ninebot Z10 czy Gotway MSX 1600Wh

2020/05/09 18:08
kotu
Ekspert
Ekspert
Więcej
Ninebot Z10 czy Gotway MSX 1600Wh #9837

RafałS napisał: Kółko kupiłem nowe i z FV na firmę więc mimo już bardzo atrakcyjnej ceny zakupu jeszcze VAT i dochodowy zostanie w kieszeni.
Dzisiaj (a w zasadzie wczoraj bo już po północy) MSX dotarł.
Nie spodziewałem się, że to kółko jest tak duże i ciężkie ale po kilkudziesięciu minutach i jednym małym upadku jest fajnie.
Najgorzej przy ruszaniu bez podpórki ale jutro ćwiczeń ciąg dalszy.
Pozostaje jeszcze kupić kask i ochraniacze :)

Nie ma nic cenniejszego niż radość, którą daje koło. Gratulacje!
Udostępniam za darmo swoje kółko do nauki, jedyny warunek to ostatnia osoba wysyła kolejnej.
Krąży cały czas po Polsce, teraz leci do Szwecji na 2 tyg i wraca do Polski. Można zamawiać.
Nie trzeba u mnie zamawiać koła. Zależy mi na propagowaniu, aby jak najwięcej z was jeździło na monocyklach i czerpało z tego wiele radości.

EUCservice, miejsce gdzie znajdziesz wiele informacji na temat najnowszych produktów UTO.
Możesz zamówić lub serwisować sprzęt na naszej stronie www.eucservice.com

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2020/05/10 10:24 2020/05/10 10:29 przez RafałS.
RafałS
Młodszy forowicz
Młodszy forowicz
Więcej
Autor
Ninebot Z10 czy Gotway MSX 1600Wh #9843
Ciekawa idea i chyba duże zaufanie do pożyczających.
Myślę, że z czasem będzie to coraz bardziej popularne.
Ja pierwszy i ostatni raz przed zakupem swojego koła miałem z nim styczność rok temu w czerwcu na krótkim szkoleniu u Łukasza z Krakowa.
Wtedy stwierdziłem, że to jest TO ale musiałem cierpliwie poczekać i udało się zrealizować zakup.
Trafiłem na informację nt kółka zupełnie przypadkowo oglądając Klawitera. Pewnie jakbym nie widział tego odcinka to do dnia dzisiejszego nie miałbym wiedzy, że istnieje takie coś. Wczoraj jak zacząłem już zapuszczać się dalej od domu to faktycznie ludzie reagują albo ze śmiechem albo z zaciekawieniem.
Znajomi też słyszeli tylko z moich opowiadań i filmików, że jest takie coś.
Choć na początku jak mówiłem, że jeździłem i che kupić taki monocykl to każdy miał przed oczami kółko na pedały z siodełkiem :)
Więc świadomość przynajmniej wśród moich znajomych jest znikoma. Ale już polecam każdemu :)

2020/05/10 21:08
kotu
Ekspert
Ekspert
Więcej
Ninebot Z10 czy Gotway MSX 1600Wh #9848
Za kilka lat ulice będą pełne, teraz jest wyraźny wzrost zainteresowania. Nie bierzcie już MSX, brak części do tego. Jak coś, komu to odpukać, ale nie pomogę.
Tylko przełożę budę na MSP najwyżej. To kolejne koszta, bez sensu, oszczędzajcie kasę. Zostanie na dobry kask i ochraniacze.

EUCservice, miejsce gdzie znajdziesz wiele informacji na temat najnowszych produktów UTO.

2020/05/11 23:48
RafałS
Młodszy forowicz
Młodszy forowicz
Więcej
Autor
Ninebot Z10 czy Gotway MSX 1600Wh #9862
Mam jeszcze pytanie dotyczące MSX:

1) Dlaczego po przechyleniu kółka na boki włączają się sygnały dźwiękowe
2) Przy prędkości ok 20-25km/h wzwyż "pedały" dziwnie przechylają się do tyłu utrudniając przyspieszanie, pozycja stóp staje się w moim odczuciu mało komfortowa (chodzi o kąt nachylenia)
3) Czy powinno się kalibrować koło do aplikacji?
4) Czym różni się np zwykłe powiadomienie o przekroczeniu prędkości a tzw tilt, który informuje o braku prądu czy baterii?

2020/05/12 07:36
Szymek
Senior forum
Senior forum
Oklaski: 3
Więcej
Ninebot Z10 czy Gotway MSX 1600Wh #9863

kotu napisał: ...Nie bierzcie już MSX, brak części do tego. Jak coś, komu to odpukać, ale nie pomogę.
Tylko przełożę budę na MSP najwyżej. To kolejne koszta, bez sensu, oszczędzajcie kasę. Zostanie na dobry kask i ochraniacze.

Zatem wychodzi na to, ze nad zakupem Gotwaya nalezy sie mocno zastanowic skoro po okresie tzw gwarancji ciezko o czesci, zdaje sie, ze inne firmy nie pra az tak szybko do przodu blokujac dostep do czesci zamiennych. Jeszcze rok temu MSX byl szalem, ludzie zamawiali go na potege, a dzis juz problem z czesciami? Pytam zupelnie powaznie.
Trzeba by zatem pomyslec, ktora z firm produkujacych kola zapewni ew dlugi dostep do czesci zamiennych wszak nigdy nic nie wiadomo, kupisz nowe kolo, a po roku dwoch jak cos pierdnie, okaze sie, ze musisz wywalic kasiore na kolejne nowe.
Dzieki za info, trzeba pokopac w temacie.
pozdroofka

Godspeed

2020/05/12 08:12 2020/05/12 08:18 przez IgorRz. Powód: dodatkowy tekst
IgorRz
Moderator
Moderator
Oklaski: 1
Więcej
Ninebot Z10 czy Gotway MSX 1600Wh #9865

RafałS napisał: Mam jeszcze pytanie dotyczące MSX:

1) Dlaczego po przechyleniu kółka na boki włączają się sygnały dźwiękowe
2) Przy prędkości ok 20-25km/h wzwyż "pedały" dziwnie przechylają się do tyłu utrudniając przyspieszanie, pozycja stóp staje się w moim odczuciu mało komfortowa (chodzi o kąt nachylenia)
3) Czy powinno się kalibrować koło do aplikacji?
4) Czym różni się np zwykłe powiadomienie o przekroczeniu prędkości a tzw tilt, który informuje o braku prądu czy baterii?

1. Po przechyleniu koła pika i odcina silnik; tak ma być ze względu bezpieczeństwa

2. Wyłącz tiltbacka bo widać że masz ustawiony na te 20-25 kph dlatego koło się odchyla do tyłu abyś zwolnił ( tiltback to odchylanie się pedałów koła do tyłu z powodu przekroczenia ustalonej prędkości Vmax lub gdy jedziesz za szybko przy zbyt niskim poziomie aku.)

3. Możesz kalibrować w aplikacji, przydaje się poziomica.

4. Wykaz alarmów na załączniku ( alarmy o przekroczeniu prędkości 33 i 38 kph możesz wyłączyć w aplikacji)

Grupa na Facebooku MONOCYKLE ELEKTRYCZNE POLSKA
www.facebook.com/groups/MonocykleElektrycznePOLSKA/
Telegram:
t.me/EUCPOLSKA
Czat na Facebooku MONOCYKLE ELEKTRYCZNE POLSKA:
m.me/join/AbbBttt4pO_asGIt
Grupa na Fb Ninebota Z :
www.facebook.com/groups/ninebotzseries/

This message has an attachment image.
Please log in or register to see it.

PODZIĘKOWANIE RafałS

2020/05/12 13:59
kotu
Ekspert
Ekspert
Więcej
Ninebot Z10 czy Gotway MSX 1600Wh #9869
Firmy nie kupują części, aby je przechowywać. Idą do przodu z firmware, rozwojem EUC. MSX był na rynku około trzech lat. Przez ten okres czasu wszystkie części były dostępne. Przechowalnia części = obniżka cen (starzenie) i zejście poniżej cen zakupu. To chiny, niemarkowe fabryki wspierające użytkownika po sprzedażowo. My wspieramy was w naprawach, serwisy. Mamy sporo części u siebie.
EUCservice robi teraz przekładki z MSX na MSuper Pro. Nowa płyta, silnik i jazda. Co chciałem powiedzieć, to to, że fabryki są jeszcze zbyt małe, aby było je stać na robienie starych zapasów. Wszystko idzie w kierunku rozwoju. Ja to rozumiem, nie mam y tu do czynienia z dużymi firmami.
Obecnie mamy sporo posunięte plany, swoje koło. Mamy dostęp do tych samych producentów, dostawców sprzętu do GotWay. Zamówione już są części do naszych produktów. Zaczęliśmy od produkcji własnego BMS 28S 117,6V. Będzie montowany w monsterze 2700Wh 100V. Plug and play akumulatory do różnych modeli itd.
Obudowa nowego koła powstanie w Polsce, mam taką nadzieję, o ile nie będzie zbyt drogo.
Obecnie, to co było w planach, powoli realizujemy. Powstał konfigurator kółek 3D. Można będzie koła konfigurować na naszej stronie i zamawiać już gotowe wypasione sprzęty. Wkrótce przenosimy go na EUCservice.com. Zaglądajcie, już lada chwila będzie dostępny.

2020/05/13 14:26
qba
Senior forum
Senior forum
Więcej
Ninebot Z10 czy Gotway MSX 1600Wh #9870
A kto Wam robi elektronikę/oprogramowanie?

2020/05/28 06:50 2020/05/28 06:51 przez kotu.
kotu
Ekspert
Ekspert
Więcej
Ninebot Z10 czy Gotway MSX 1600Wh #10000

qba napisał: A kto Wam robi elektronikę/oprogramowanie?

Projekty my, pomagają osoby ze Świata EUC, Chińskie firmy itd.
Postawiliśmy na rozwój talentów. Kto ma talent, współpracujemy, aby wypuścić własny sprzęt potrzeba wsparcia.
Dziękujemy wszystkim, którzy zaangażowali się w projekty.

Czas generowania strony: 0.223 s.