Nie jesteś zalogowany.
Nietypowe pytania.....chyba?
Demon123 napisał: Ja miałem kolana w zlym stanie - kilka lat temu seria zastrzyków. Teraz nie mam problemów.Nie zauważyłem by jazda na kole wpływała na kolana,jedynie zeskoki z krawęzników .
Podobnie kregosłup,prawie złamany,zmiazdrzony jeden kreg tak ze nie wiadomo co z tym zrobić -po upadku na paralotni .Nie zauwazyłem by mnie bolał od jazdy na kole.
Kolana mnie nie bolą od jazdy a jedynie stopy i na razie na to patentu nie znalazłem, zmieniałem koła,buty i i tak 10km bez odpoczynku chociaż 2-3 minutowego nie zrobie.A wczoraj przejechałem 16,5km bo testowalem zasieg w ninebocie s2 i jeszcze zostały 2 swiatełka....
... zmieniales kola na jakie?
www.facebook.com/groups/MonocykleElektrycznePOLSKA/
Telegram:
t.me/EUCPOLSKA
Czat na Facebooku MONOCYKLE ELEKTRYCZNE POLSKA:
m.me/join/AbbBttt4pO_asGIt
Grupa na Fb Ninebota Z :
www.facebook.com/groups/ninebotzseries/
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Lukasz napisał: W kwestii butów - jeszcze jedna uwaga dla początkujących zwłaszcza - przy nauce jazdy na kółku zwykle mamy poobijane kostki - sugeruje zakup wyższych butów sportowych -np do kosza - sprawdzają się na ciepłą porę roku na przykład Nike Air Jordan Retro 6
Poobijane kostki to efekt zbyt szybkiej checi nauki jazdy na monocyklu, a jak chcemy cos za szybko to popełniamy bledy, trzeba sobie dac czas! Ja nauke na kółku ćwiczyłem cztery dni na długim balkonie po godzinie az wyszedłem "do ludzi" i obdartej stopy czy czegos innego nie pamiętam,... nawet kola nie obdarlem

www.facebook.com/groups/MonocykleElektrycznePOLSKA/
Telegram:
t.me/EUCPOLSKA
Czat na Facebooku MONOCYKLE ELEKTRYCZNE POLSKA:
m.me/join/AbbBttt4pO_asGIt
Grupa na Fb Ninebota Z :
www.facebook.com/groups/ninebotzseries/
IgorRz napisał:
Lukasz napisał: W kwestii butów - jeszcze jedna uwaga dla początkujących zwłaszcza - przy nauce jazdy na kółku zwykle mamy poobijane kostki - sugeruje zakup wyższych butów sportowych -np do kosza - sprawdzają się na ciepłą porę roku na przykład Nike Air Jordan Retro 6
Poobijane kostki to efekt zbyt szybkiej checi nauki jazdy na monocyklu, a jak chcemy cos za szybko to popełniamy bledy, trzeba sobie dac czas! Ja nauke na kółku ćwiczyłem cztery dni na długim balkonie po godzinie az wyszedłem "do ludzi" i obdartej stopy czy czegos innego nie pamiętam,... nawet kola nie obdarlem
Nie wiem czy wy też tak mieliście na pierwszym kółku że spadając z niego najpierw ratowało się kółku a później siebie

IgorRz napisał:
Niekoniecznie jest to wina przyspieszonej nauki - mimo tysięcy kilometrów przejechanych - strzały w kostkę się po prostu zdarzają - oby nie i oby rzadko - ale niestety pedały wystają na boki i tak się po prostu zdarza - zwłaszcza przy jeździe o lesie/terenie gdzie się czasem zeskakuje z koła .
kursar napisał: Ja jeżdżę od niedawna i z mojego doświadczenia wynika, że najbardziej obciążający jest początkowy etap, kiedy się uczysz. Nie panujesz jeszcze nad kółkiem, nagle zeskakujesz, czasem przewracasz się, kółko może Ciebie przypadkiem uderzyć. Na tym etapie trzeba uważać i obserwować nogi. Po pierwszym dniu nauki miałem mocno posiniaczone łydki i obolałe nogi. Gdy już załapałem i jeżdżę w miarę płynnie to najbardziej odczuwam zmęczenie stóp (myślę że warto rolować stopy po dłuższej jeździe). Też się zastanawiałem czy kolana nie będą bolały, bo miałem od dłuższego czasu kłopot z jednym kolanem. Jednak o dziwo nie widzę żadnych negatywnych skutków jazdy. A stabilizacja ciała znacznie się poprawia.
Potwierdzam w 100% Również miałem problem z kolanem a na monocyklu kompletnie nic nie odczuwam!
Stopy bolą coraz mniej, im więcej jeżdżę tym się bardziej przyzwyczajam ale i tak po 10km ciągłej jazdy muszę na 1min zejść. Faktycznie buty szerokie, miękkie (np do biegania) sprawdzają się dla mnie najlepiej.