Nie jesteś zalogowany.
Nauka jazdy.
Dość niedawno nauczyłem się podstaw jazdy na kole, mowa o Inmotion V5F. Pewnie cześć z Was odwiedza grupę na FB Monocykle Elektryczne, gdzie juz wrzucałem swoje wypociny...
1sza lekcja -
Są tam jeszcze dwie kolejne.
Generalnie największy problem dla mnie to stabilność na postoju z jedną nogą na kole, oraz wskoczenie i wystartowanie. Czytałem w tym wątku, że to nie tylko mój problem, ale powszechna "przypadłość". Mam nadzieję, że to tylko kwestia czasu i nabrania doświadczenia wraz z balansem i siłą w odpowiednim miejscu.
Tymczasem, z racji tego, że jazda na kole jest wręcz niesamowita, to zamierzam kupić koło "docelowe". Po analizie internetów i wszelkich poradach na FB, wygląda na to, że aktualnie skłaniam się do zakupu MSXa. Najbardziej uniwersalne koło z kilkoma kompromisami.
Nie miałem oczywiście możliwości pojezdzic niczym innym niż V5F jak na razie, ale potrzeba mocy i pewności jazdy wraz z zasięgiem jest już mega odczuwalna.
Ma ktoś we Wrocławiu lub okolicach MSXa może?
Pozdrawiam!
This message has an attachment image.
Please log in or register to see it.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
PeWoo napisał: Witam serdecznie.
Dość niedawno nauczyłem się podstaw jazdy na kole, mowa o Inmotion V5F. Pewnie cześć z Was odwiedza grupę na FB Monocykle Elektryczne, gdzie juz wrzucałem swoje wypociny...
1sza lekcja -
Są tam jeszcze dwie kolejne.
Generalnie największy problem dla mnie to stabilność na postoju z jedną nogą na kole, oraz wskoczenie i wystartowanie. Czytałem w tym wątku, że to nie tylko mój problem, ale powszechna "przypadłość". Mam nadzieję, że to tylko kwestia czasu i nabrania doświadczenia wraz z balansem i siłą w odpowiednim miejscu.
Tymczasem, z racji tego, że jazda na kole jest wręcz niesamowita, to zamierzam kupić koło "docelowe". Po analizie internetów i wszelkich poradach na FB, wygląda na to, że aktualnie skłaniam się do zakupu MSXa. Najbardziej uniwersalne koło z kilkoma kompromisami.
Nie miałem oczywiście możliwości pojezdzic niczym innym niż V5F jak na razie, ale potrzeba mocy i pewności jazdy wraz z zasięgiem jest już mega odczuwalna.
Ma ktoś we Wrocławiu lub okolicach MSXa może?
Pozdrawiam!
Witaj na forum.
Mam MSX. Jest prawie nowy, ma przejechane 32 km po dwóch jazdach. Nawet jeszcze go nie ładowałem. Mogę ci tanio sprzedać.
PeWoo napisał: Witam serdecznie.
1sza lekcja -
Czekaj,
czyli dopiero co nauczyłeś się jeździć, ale już nagrywasz filmiki z lekcjami jazdy?
EDIT: a i jeszcze jedno, widzę, że walczysz we Wrocławiu? gdzie taki fajny parking do ćwiczeń ogarnąłeś?
przy okazji, (też mam V5F) możemy gdzieś wyruszyć w wolnej chwili,
Circumpendeo napisał: Czekaj,
czyli dopiero co nauczyłeś się jeździć, ale już nagrywasz filmiki z lekcjami jazdy?
EDIT: a i jeszcze jedno, widzę, że walczysz we Wrocławiu? gdzie taki fajny parking do ćwiczeń ogarnąłeś?
przy okazji, (też mam V5F) możemy gdzieś wyruszyć w wolnej chwili,
Tylko raz zalicza się naukę jazdy na mono. Każdy przechodzi ją po swojemu. Warto zobaczyć jak komuś to realnie idzie, i jaki jest efekt, pomimo początkowego "niemożliwe"

Z tego co inni opowiadają, to częściej jest ludziom łatwiej niż trudniej, no ale to już sprawa indywidualna, oraz potencjalnego wsparcia kogoś z doświadczeniem.
Parking prywatny niestety, poza tym jak znam życie, to zawsze ktoś może się przyczepić (nielegalne?), no ale jak się da to warto korzystać.
Ja czekam na wiosnę, jeśli chodzi o wyjazd w teren. Mam zamiar do tego czasu kupić mocniejsze koło, bo frajda jest nieziemska

Aktualnie mój wybór (po przegrzebaniu internetów) padł na MSuperX lub V10F, kwestia co się trafi w dobrej cenie w najbliższym czasie.
Co do przejażdżki, to wpadaj na grupę małych pojazdów elektrycznych Wrocław na FB, lokalne zloty są praktycznie co chwilę, jak tylko pogoda dopisuje.
Za każdym razem koło hamuje bardzo słabo albo gdy je bardziej przycisnę to pojawia się wobbling.
Dajcie jakieś rady proszę.
Czy syndrom niespokojnych rąk, którego się jeszcze nie pozbyłem może mieć wpływ na jakość hamowania?

Koło to KS 18XL.
YT: youtube.com/channel/UCYrxw_C63QOzsavxlf-lsgA

Na dzień dzisiejszy mam już przejechane moim KS- 16S 840 Wh jakieś 500 km i nie wyobrażam sobie życia bez monocykla