Nie jesteś zalogowany.
wybór monocykla - pod kątem niezawodności

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Rozważałem jeszcze Nikola+ ale podejrzewam, że 16" głównie na trasy nie będzie zbyt wygodne.

Ninebot One S2 (>400km) -> Inmotion V8 (>3500km) , Inmotion V10F(>6000km)
arq1 napisał: finalnie dopytam jeszcze czy posiada ktoś Kingsong KS18L/XL i może go polecić? Widzę, że ten model jest jeszcze w sprzedaży a większość parametrów by mi odpowiadała - cena, pojemność akumulatora no i to, że jest na ośce. Z forum dowiedziałem się, że nie jest zbyt awaryjny, wie ktoś na jakich ogniwach jest zbudowany akumulator? Wiem, że na 18650, pytam bo niektóre nowe modele Kingsong palą się
przez co mam małe obawy co do tej marki.
Rozważałem jeszcze Nikola+ ale podejrzewam, że 16" głównie na trasy nie będzie zbyt wygodne.
Mam KS 18XL od 3 lat. Przejechałem na nim do tej pory 6300 km i nie miałem nigdy żadnych problemów. Koło jest całkowicie bezobsługowe i nigdy go nie rozkręcałem. Poza dopompowywaniem opony raz na jakiś czas nic nie trzeba robić. Fabryczna opona trzyma się dobrze i wciąż ma bieżnik. Akumulator składa się z ogniw Samsunga 35E. Koło jest dynamiczne i dobrze przyspiesza (lepiej niż np. MSX). Dzięki oponie o umiarkowanej szerokości (2,5 cala) ma niewielkie opory toczenia i jest bardzo precyzyjne w jeździe. Oświetlenie jest dobrze skonstruowane, bo lampa nie oślepia kierowców i pieszych. Można jeździć po ciemku bez żadnych przeróbek. Przez swoją nieuwagę urwałem niedawno gumowy błotnik, ale można go dokupić w sklepie w Polsce za 100 zł.