Nie jesteś zalogowany.
Wybór kółka na sezon 2019
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Jeden chce do jazdy drugi dla szpanu, jeden patrzy na lampkę i nic go nie interesuje więcej, drugi na głośniki, trzeci czy chlapie.
Trzeba stworzyć templatkę odpowiedz na poniższe punkty, to pomożemy:
1. Kasa przedział.
2. Zasięg i oczekiwana prędkość (30km/h rowery siedzą na karku).
3. Na co patrzysz bardziej wygląd, czy użyteczność.
4. Na jaki teren ma być sprzęt?
5. Jak długo jeździsz na sprzęcie podaj poprzednie modele.
6. Podaj przedział wagowy i wzrost oraz wiek.
7. Na czym ci bardziej zależy na późniejszej rozbudowie, czy zmiana modelu?
8. Jak często będziesz używał sprzęt.
9. Wolisz wydać więcej na coś konkretnego, czy wolisz najpierw spróbować na tańszych modelach ?
10. Jaki masz charakter, jak jeździsz autem, motorem wolisz dynamikę, czy nie zależy ci na osiągach, bo i tak prędzej, czy później dojedziesz do celu.
Odpowiedz na te pytania podam modele kół
Możesz zamówić lub serwisować sprzęt na naszej stronie www.eucservice.com
Marcin
1. im mniej tym lepiej

2. 35kmh+ (przelotowa, nie max)
3. użyteczność
4. miasto 50%, 25% przejazd asfaltem, 25% szuter, trawniki itp, okazjonalnie, wycieczka po ścieżkach w lesie
5. Ninebot One E+, 6mies
6. 80kg, 177, 35
7. zależy od ceny, ale generalnie chciałbym dobre kółko, tak, żeby zakup kolejnego wynikał raczej z postępu technologicznego niżeli z faktu, że będzie za słabe
8. codziennie
9. wolę kółko docelowe, które będę wykorzystywał kilka lat
10. zależy mi na szybkim przemieszczaniu się z miejsca w miejsce, fajnie jakby dało się zrobić 30km z pełną mocą (ale wiadomo w miarę jedzenia apetyt rośnie)

2. prędkość do 30km zasięg podobnie
3. Wygląd i użyteczność - inmotion w stylistyce mi się podoba
4. Park ulice
5. Od grudnia 2018
6. 65 kg, 183 cm, 38 lat
7. Zmianie
8. Codziennie
9. Zależy mi na czymś solidnym, używanym najpewniej bo budżet mały
10. Jazda dynamiczna ale z rozsądkiem

Maly1927 napisał: Lukas, Kotu nie obraźcie się ale w tym wątku wasze żarty były raczej żałosne. Fakt, że komuś zależy aby koło nie chlapało mu na spodnie bo dojeżdża do pracy to dość istotna kwestia dla tej osoby a to, że wy macie inne priorytety nie daje wam powodu do tego, żeby wyśmiewać potrzeby innych. Moim zdaniem to nie było w porządku.
Zastanów się które koła chlapią z powodu wysuniętej z przodu opony? Jak ktoś pyta o radę i już sam wie to po co pytać?
Nie zrozumiałeś chyba żartu. Pytacie i wykluczacie na starcie modele, choć nie macie o nich pojęcia, tylko wam się wydaje.
Ja lubię konkrety wypełnione pytania 10 i mogę odpisać, a tu mam wrażenie, że każdy ma inną opinię bazującą na własnym doświadczeniu z jazdy na jednym modelu.
Albo jedziemy konkretnie albo sobie pogadamy...
Możesz zamówić lub serwisować sprzęt na naszej stronie www.eucservice.com
11. Zakup w Polsce z gwarancją czy na Ali bez gwarancji? lub ...to już tylko Kotu wie.
kotu napisał:
Maly1927 napisał: Lukas, Kotu nie obraźcie się ale w tym wątku wasze żarty były raczej żałosne. Fakt, że komuś zależy aby koło nie chlapało mu na spodnie bo dojeżdża do pracy to dość istotna kwestia dla tej osoby a to, że wy macie inne priorytety nie daje wam powodu do tego, żeby wyśmiewać potrzeby innych. Moim zdaniem to nie było w porządku.
Zastanów się które koła chlapią z powodu wysuniętej z przodu opony? Jak ktoś pyta o radę i już sam wie to po co pytać?
Nie zrozumiałeś chyba żartu. Pytacie i wykluczacie na starcie modele, choć nie macie o nich pojęcia, tylko wam się wydaje.
Ja lubię konkrety wypełnione pytania 10 i mogę odpisać, a tu mam wrażenie, że każdy ma inną opinię bazującą na własnym doświadczeniu z jazdy na jednym modelu.
Albo jedziemy konkretnie albo sobie pogadamy...
Żarty są śmieszne tak długo jak nie są złośliwe, ja odniosłem wrażenie, że to było złośliwe ale mogę się mylić. Nie chodzi mi o to aby kogoś szkalować ale po prostu wydało mi się to nieodpowiednie w temacie w którymś ktoś prosi o pomoc.
Marcin
kotu napisał: Dobra teraz na serio:
Tesli nie polecam bo kiepskie akku inie da się przełożyć do MSX.
Trochę już przejechałem na Tesli i nie zgodziłbym się z powyższym zdaniem odnośnie kiepskiego akku. Skąd w ogóle te informacje bierzecie?