Nie jesteś zalogowany.
promocja monocykli - na innych forach tematycznych
ctx napisał:
Czytaj ze zrozumieniemIgorRz napisał: Nie popieracie promowania EUC ?
Moja uwaga i cały wątek dotyczy promowania na innych forach tematycznych.
Grupy na fb w dzisiejszych czasach mozna podciagnac pod forum tematyczne

Rozumiem Cie bardzo dobrze, i jak juz wczesniej wspomnialem większa ochota na kolo wraca po zmianie na nastepne mocniejsze kolo, bo za tym idzie większy dystans, predkosc, komfort, no wszystko mozna wymieniac w nieskończoność

... ale co ja tam wiem, wlasnie dziś wypada rok jak stanąłem pierwszy raz na moje pierwsze kolo, uwazam ze ten czas spędzony na jednym kole to ten przyjemniejszy w życiu

Pozdrawiam i życzę wszystkim miłej niedzieli

www.facebook.com/groups/MonocykleElektrycznePOLSKA/
Telegram:
t.me/EUCPOLSKA
Czat na Facebooku MONOCYKLE ELEKTRYCZNE POLSKA:
m.me/join/AbbBttt4pO_asGIt
Grupa na Fb Ninebota Z :
www.facebook.com/groups/ninebotzseries/
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
IgorRz napisał: Grupy na fb w dzisiejszych czasach mozna podciagnac pod forum tematyczne
Rozumiem Cie bardzo dobrze, i jak juz wczesniej wspomnialem większa ochota na kolo wraca po zmianie na nastepne mocniejsze kolo, bo za tym idzie większy dystans, predkosc, komfort, no wszystko mozna wymieniac w nieskończoność
Ehh Igor, błyskawicznie odpisałeś i niestety znów wygląda na to, że klapanie w klawiaturę wyprzedziło analizę przeczytanego tekstu

Autor wątku zachęcał do promowania na INNYCH forach tematycznych nie związanych z EUC. Nic tu nie padło na temat nie tworzenia grup poświęconych EUC.
Podobnie jak nic nie padło, że ktoś stracił entuzjazm.
Poza tym nie zgodzę się z Tobą, że jedyna słuszna droga to wymiana na mocniejsze koło. Jeździłem na większym i mocniejszym , owszem jest fajnie, ale do jazdy po mieście taki wielki i ciężki kląkier wcale się nie sprawdza, zdecydowanie praktyczniejsze i więcej frajdy daje mniejsze, lżejsze i zwrotniejsze koło. Zatem każdy dopasowuje do swoich potrzeb.
Ninebot One S2 (>400km) -> Inmotion V8 (>5000km) , Inmotion V10F(>8000km)
tdm napisał: entuzjazm nie ma tu nic do rzeczy. Zobaczcie jakie zdziwienie wywołują koła, to właśnie dlatego że ludzie nie są świadomi istnienia tego wynalazku. Gdyby byli - popularność tego typu sprzętów byłaby dużo większa.
Trudno to dzisiaj jednoznacznie stwierdzić. Z moich obserwacji wynika, że ludzie reagują na zasadzie pytajnik/wykrzyknik, czyli:
"O jakie to fajne, a ile kosztuje?" a po udzieleniu odpowiedzi "O ja pie....., jak drogo!!!"
tdm napisał: entuzjazm nie ma tu nic do rzeczy. Zobaczcie jakie zdziwienie wywołują koła, to właśnie dlatego że ludzie nie są świadomi istnienia tego wynalazku. Gdyby byli - popularność tego typu sprzętów byłaby dużo większa.
He he tak samo pisałem nawet na tym forum krótko po zakupie koła

Entuzjam początkowo udzielił się też w pracy, codziennie dojeżdżałem na kółku, także zrobiłem wrażenie na kilkudziesięciu współpracownikach lokalnego oddziału.
Także też się jarali, od razu chcieli takie kupować, zachwycali i tak dalej. To było rok temu. Pewnie Cię zaskoczy ile osób przesiadło się na koło. Nikt

Cena plus trudność nauki plus ryzyka związane z awarią, byle przeszkodą i że lecisz na twarz zrobiły swoje. Ludzie wolą sobie kupować hulajnogi...
Z moich obserwacji z Wrocławia wynika, że koło wywołuje mniejsze zainteresowanie niż pół roku temu. Po prostu jeżdżących jest już na tyle dużo, że dużo ludzi miało już okazję widzieć EUC. Może w mniejszych miejscowościach jest to jeszcze jakaś sensacja, ale w większych już nie. EUC szybko się opatrzą.
To immanentna cecha współczesnego społeczeństwa, przyzwyczajonego do tego, że wiele rzeczy przychodzi nam lekko i łatwo.
Szybko wzniecamy w sobie zainteresowanie a nawet entuzjazm, a jak się okazuje, że trzeba coś dać od siebie - odpuszczamy.
Przykład z innego pola - często opowiadam znajomym o tym jak wspaniałym sportem jest nurkowanie, ile można pięknych rzeczy zobaczyć pod wodą, jak świetnie się zrelaksować, pokazuję filmy spod wody itd. Na ogół pierwsze reakcje są bardzo pozytywne, typu "super, ja też tak chcę, spróbuję za rok itd". Potem te osoby dowiadują się, że trzeba ukończyć kursy, kupić sprzęt, dbać o niego (sprzęt)... i okazuje się nagle, że entuzjazm opada. Tak jest i chyba będzie, a jedynie te bardziej wytrwałe jednostki znajdą na tyle dużo determinacji i chęci aby przejść pierwszy, trudniejszy etap.
Podsumowując - EUC warto propagować, pokazywać, zachęcać ale nie możemy oczekiwać, że wszyscy będą tym tematem tak samo pozytywnie zainteresowani jak my.
Tu praktycznie nie trzeba się uczyć, kupujesz i jedziesz, a też jest to mobilne po złożeniu, ma zasięg i szybkość.
Wg mnie zatem właśnie z powodu wzrostu dostępności i popularności hulajnóg kółka straciły już szansę na przebicie się na rynku i pozostaną jak obecnie niezbyt liczną grupą dla entuzjastów tego typu środka transportu. Tym bardziej, że dla osób szukających czegoś nie tylko do dojazdów ale też frajdy z jazdy są inne opcje, np OneWheel który pod tym względem ponoć zdecydowanie przebija kółko.
Dlatego ja zawsze odpowiadam: "Najtańsze modele można kupić za 1500zł", co jest prawdą [używany Ninebot One]."O jakie to fajne, a ile kosztuje?" a po udzieleniu odpowiedzi "O ja pie....., jak drogo!!!"
I moim zdaniem wcale nie jest źle, że EUC jest i zawsze będzie niszowe. Im coś jest niszowe tym mniej debili się tym zajmuje i tym mniejsza szansa, że ktoś popsuje grupie reputację.
Ja tez cos powiem nie zgodzę sie z Toba,poniewaz na większych kołach da sie jezdzic i jak najbardziej sie sprawdzają lepiej niż mniejsze,poniewaz na mniejszych owszem jest zwinność i nic pozatym kiepski teren dziury niskie pedały tarcie nimi po ziemi nawet doprowadzenie do wytroncenia z równowagi i wypadek byc noże nie jestes tego świadom?meczenie sie wiecznymi krawężnikami wymiana częsta dętki brak komfortu w przypadkowych krawężnikach nie jest stabilne w nierównościach,wieksze kolo nadaje sie do miasta i tu nie mam żadnej wątpliwości,używałem każdej średnicy mylne myślenie do tego prowadzi.Tylko koła ofrołdowe na miasto plus przyjemność z jazdy większa opona szerokosc pełen komforto na mniejszych zawsze poczujesz chec jazdy szybciej wtedy przesiadka na wieksze napewno z czasem to sie poczuje,tylko zwrotność w 14 cali ale nie jest taka az dobra jak wieksze średnice.Troche ma przewagę ale i wieksze koła dają to samo nie to fo kiedys, teraz jest duzo lepiejctx napisał:
IgorRz napisał: Grupy na fb w dzisiejszych czasach mozna podciagnac pod forum tematyczne
Ehh Igor, błyskawicznie odpisałeś i niestety znów wygląda na to, że klapanie w klawiaturę wyprzedziło analizę przeczytanego tekstu
Autor wątku zachęcał do promowania na INNYCH forach tematycznych nie związanych z EUC. Nic tu nie padło na temat nie tworzenia grup poświęconych EUC.
Podobnie jak nic nie padło, że ktoś stracił entuzjazm.
Poza tym nie zgodzę się z Tobą, że jedyna słuszna droga to wymiana na mocniejsze koło. Jeździłem na większym i mocniejszym , owszem jest fajnie, ale do jazdy po mieście taki wielki i ciężki kląkier wcale się nie sprawdza, zdecydowanie praktyczniejsze i więcej frajdy daje mniejsze, lżejsze i zwrotniejsze koło. Zatem każdy dopasowuje do swoich potrzeb.