Nie jesteś zalogowany.

promocja monocykli - na innych forach tematycznych

2019/06/29 21:29
tdm
Złoty forowicz
Złoty forowicz
Więcej
Autor
promocja monocykli - na innych forach tematycznych #7259
Miałem ostatnio okazję przekonać się osobiście jak fajnymi urządzeniami są monocykle elektryczne. Gdyby nie przypadkowy filmik na Youtube nie dowiedziałbym się o istnieniu tego sprzętu, bo użytkowników jest tak mało że szansa bliższego zapoznania się z tym sprzętem jest znikoma. Niestety w Polsce tego typu pojazdy są prawie w ogóle nie znane, w przeciwieństwie do hulajnóg które widać prawie w każdym mieście przeciętny Kowalski na 99% nie słyszał o monocyklu. Tyczasem wg. mnie wiele z tych osób mogłoby być potencjalnie zainteresowanych monocyklami, gdyby tylko pokazać im co i jak, zainteresować tym sprzętem. Skorzystalibyśmy na tym wszyscy - dostawcy i użytkownicy. Większy rynek i więcej użytkowników to lepsze możliwości utrzymania dla dystrybutorów, serwisów, a co za tym idzie lepszą dostępność części i usług i może kiedyś także niższe ceny. Więćej użytkowników to więcej forumowiczów, szersza wymiana myśli, pomysłów na jakieś modyfikacje, większy rynek pojazdów używanych itp.

Dlatego zachęcam do utworzenia na innych forach tematycznych (np. rowerowych, motocyklowych i wszelkich innych) , których jesteście użytkownikami, wątków prezentujących monocykle i ich możliwości, swoje wrażenia z ich użytkowania, . Można dołączyć jakiś filmik z Youtube czy fajne fotki oraz link do niniejszego forum dla zainteresowanych tematem. Gdyby akcja się udała za jakiś czas może forum będzie liczyć nie 300 a 3 tysiące monocyklistów.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2019/06/29 23:11
IgorRz
Moderator
Moderator
Oklaski: 1
Więcej
promocja monocykli - na innych forach tematycznych #7260
Ale takie sa grupy np na facebooku... mam pod soba kilka, np rzeszowska, czy tez community o Z serii ninebota i kilka innych, właściwie kazde wieksze miasto ma juz grupę elektryków

Grupa na Facebooku MONOCYKLE ELEKTRYCZNE POLSKA
www.facebook.com/groups/MonocykleElektrycznePOLSKA/
Telegram:
t.me/EUCPOLSKA
Czat na Facebooku MONOCYKLE ELEKTRYCZNE POLSKA:
m.me/join/AbbBttt4pO_asGIt
Grupa na Fb Ninebota Z :
www.facebook.com/groups/ninebotzseries/

2019/06/30 01:14
Kalmar
Moderator
Moderator
Oklaski: 26
Więcej
promocja monocykli - na innych forach tematycznych #7261
Nie ma moim zdaniem takiej potrzeby, kto szuka ten znajdzie a takie akcje mogą skończyć się zupełnie przeciwnym do zamierzonego skutkiem.

To, że Ty jesteś entuzjastą monocykli nie oznacza, że inni też będą zainteresowani. Mam wiele przykładów w swoim otoczeniu na zupełnie odmienne opinie o których pisałem już kiedyś a mianowicie, że to urządzenia bez sensu, po co takie coś, przecież są inne nie tak głupie jak jakieś kółka, i do tego jeszcze za cenę samochodu. Wiele osób niby jest zainteresowana ale tak naprawdę nie ma zamiaru kupić i jeździć. To nigdy nie będzie urządzenie powszechnie używane i bardzo dobrze, zawsze będziemy spotykać się z zainteresowaniem i może nikt nas z chodników wyganiał nie będzie nawet po wprowadzeniu nowych regulacji :)

Pozdrawiam. Tomek

2019/06/30 06:38
IgorRz
Moderator
Moderator
Więcej
promocja monocykli - na innych forach tematycznych #7262
A tam Kalmar, jestes jakis nie na czasie ;) takie pokazywanie sprzetu duzo daje, sam zarazilem tym kilka osob i mam z kim jezdzic, ludzie zaczynaja kojarzyć, bardziej sie tym interesuja, i dzięki temu co jakis czas nowa osoba lapie bakcyla i decyduje sie na nabycie kola

Telegram:
t.me/EUCPOLSKA
Grupa na Fb Ninebota Z :

2019/06/30 08:50 2019/06/30 08:55 przez Paweł R..
Paweł R.
Ekspert
Ekspert
Oklaski: 10
Więcej
promocja monocykli - na innych forach tematycznych #7263
Chyba każdy świeży użytkownik EUC przeżywa etap "nieokiełznanego entuzjazmu" i chciałby wszystkim dookoła opowiedzieć jaki to super świetny środek lokomocji :-)
To chyba normalne zjawisko i daleki jestem od krytykowania takiej postawy bo sam miewam podobnie.

Schodząc jednak nieco na ziemię - każdy ma swoje preferencje, styl życia, różny poziom sprawności fizycznej - i dlatego powstają najrozmaitsze pojazdy, bo producenci starają się odpowiedzieć na wzrastający popyt i zapchać każdą potencjalną niszę.

Hulajnogi, rowery, deskorolki elektryczne, EUC - każdy z tych pojazdów ma swoje wady i zalety. Myślę, że nie należy nikogo na siłę przekonywać, że dla niego akurat EUC jest najlepsze bo od wielu czynników to może zależeć.

Jeśli chodzi o moje zdanie - to jestem za wyważonym propagowaniem świadomości istnienia takich konstrukcji jak EUC, trochę podzielam obawy Kalmara, że jak zostanie przekroczona pewna "masa krytyczna" to mogą pojawić się również mniej lub bardziej skrajne postawy wobec takich urządzeń. Przykładowo - w sklepach pojawią się tablice "zakaz wchodzenia z EUC" itp.

Ogólnie jestem wielkim fanem elektromobilności jako trendu i z wielkim zainteresowaniem obserwuję postęp w tej dziedzinie.

z weekendowymi pozdrowieniami,
Paweł

2019/06/30 09:31
IgorRz
Moderator
Moderator
Więcej
promocja monocykli - na innych forach tematycznych #7264
Pawel....
Moim zdaniem ;).....
Jeżeli czujesz ze ten entuzjazm Ci przeszedl... czas na zmiane kolka na mocniejsze, ... a wroci zachwt i nieokiezniany entuzjazm ;)

Telegram:
t.me/EUCPOLSKA
Grupa na Fb Ninebota Z :

2019/06/30 09:45
Paweł R.
Ekspert
Ekspert
Oklaski: 10
Więcej
promocja monocykli - na innych forach tematycznych #7265

IgorRz napisał: Pawel....
Moim zdaniem ;).....
Jeżeli czujesz ze ten entuzjazm Ci przeszedl... czas na zmiane kolka na mocniejsze, ... a wroci zachwt i nieokiezniany entuzjazm ;)

Absolutnie nie przeszedł, nie dalej jak wczoraj zrobiłem kolejne kilkadziesiąt km korzystając z ładnej pogody i miałem z tego wielką przyjemność.

Po prostu nie próbuję już, tak jak na początku, przekonywać wszystkich wokół, że muszą koniecznie sobie kupić koło i na nim jeździć, bo to jest takie zaje..... :-)

Co nie zmienia faktu, że jest...
PODZIĘKOWANIE IgorRz

2019/06/30 10:00
ctx
Ekspert
Ekspert
Oklaski: 3
Więcej
promocja monocykli - na innych forach tematycznych #7266
Dołączam się do głosu Pawła. Również przeżywałem i nadal przeżywam taki entuzjam, z tym że wiedząc już dużo więcej oraz znając podejście osób z mojego otoczenia, którym "promowałem" EUC wiem, że nie jest to jednak jak myślałem najcudowniejszy środek transportu i dla każdego.
Nie popieram zatem takiego promowanie na innych forach, po to forum jest tematyczne aby było na temat. Nie chcielibyśmy chyba aby ktoś tu wchodził i reklamował nam inne środki transportu. Najlepszą promocją jest po prostu jeżdżenie kółkiem ;)

Pozdrawiam! Piotrek, Kraków
Ninebot One S2 (>400km) -> Inmotion V8 (>4000km) , Inmotion V10F(>7000km)

2019/06/30 11:12 2019/06/30 11:18 przez IgorRz. Powód: Ort.
IgorRz
Moderator
Moderator
Więcej
promocja monocykli - na innych forach tematycznych #7267
Nie popieracie promowania EUC ?

Tyle ile razy ktos mi podziekowal ze stworzylem taka czy taka grupę na Fb i jak wielu osobom to pomoglo w przekonaniu sie do EUC i innych problemach to ciezko mi zliczyc !

Ja tu ciagle o grupach na Fb mówię....
I aby do takiej wstapic trzeba do niej dołączyć, nikt tu na sile nikogo nie zmusza, a patrzac na statystyki tendencja jest tylko wzrostowa.

Telegram:
t.me/EUCPOLSKA
Grupa na Fb Ninebota Z :

2019/06/30 11:21
ctx
Ekspert
Ekspert
Oklaski: 3
Więcej
promocja monocykli - na innych forach tematycznych #7268

IgorRz napisał: Nie popieracie promowania EUC ?

Czytaj ze zrozumieniem ;)
Moja uwaga i cały wątek dotyczy promowania na innych forach tematycznych.

Pozdrawiam! Piotrek, Kraków
Ninebot One S2 (>400km) -> Inmotion V8 (>4000km) , Inmotion V10F(>7000km)
PODZIĘKOWANIE Maly1927

Czas generowania strony: 0.279 s.