Nie jesteś zalogowany.
Sprawy techniczne i struktura forum

Natomiast nie zgodzę się z Tobą Tomasz z tym, że ktoś jak piszę głupoty, to wszyscy będą już wiedzieli jak z kimś takim się obchodzić. Ludzie często nie czytają wcześniejszych wątków tylko skupiają się na najnowszych. Dlatego nie mają pojęcia jak to było wcześniej i na to liczą tego typu osoby zmieniając naglę swoją osobowość i styl odpowiedzi. Niektórzy opanowali po mistrzowsku tzw. "trollowanie". W dużej mierze chodzi o zasypywanie wątkami tematów, które dzięki temu są na początku listy "ostatnie tematy" i często ludzie w nie klikają przez co te tematy rosną w rankingu wyszukiwarek. Żeby temat nie był zasypywany tylko przez jedną osobę to prowokuje się innych czymś co w nich uderza. Wtedy ludzie chętniej chcą to sprostować i temat rośnie w siłę. Czasami nie warto wdawać się w dyskusję gdyż jest to jak "gadanie do obrazu" czy "kopanie się z koniem".
Może również warto by było zabronić praktyk forsujących konkretną markę kosztem innej.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Ja też jestem za utworzeniem tematu o charakterze reklamowym ale nie spamerskim.kingsong napisał: Wg. nas dobrym pomysłem byłoby przeznaczenie specjalnych tematów pod komercyjne działania tak jak jest to np. w temacie "Gdzie kupić - lista sklepów"
kingsong napisał: Natomiast nie zgodzę się z Tobą Tomasz z tym, że ktoś jak pisze głupoty, to wszyscy będą już wiedzieli jak z kimś takim się obchodzić. Ludzie często nie czytają wcześniejszych wątków tylko skupiają się na najnowszych. Dlatego nie mają pojęcia jak to było wcześniej i na to liczą tego typu osoby zmieniając naglę swoją osobowość i styl odpowiedzi. Niektórzy opanowali po mistrzowsku tzw. "trollowanie".
No tak, ale to moim zdaniem też widać. Nawet specjalnie nie trzeba się wysilać. Nie wiem, może i są tacy którzy uwierzą w bajkę ale ja nie.
Te wszystkie "rowery elektryczne jednokołowe", "jednokołowce", "rollery" i inne dziwne nazwy stosowane przez te firmy (jak już przyjęła się nazwa EUC czyli monocykle elektryczne) rzucają się od razu w oczy. Po co to? Że takie futurystyczne i my jesteśmy tak wyjątkowi i oferujemy Wam najszybszy i najlepszy sprzęt, a potem czytamy w specyfikacji: prędkość 16km/h, akumulator 170Wh. Przecież to dzisiaj już jest normalnie śmieszne. Zamiast "pogonić" ten sprzęt po niskiej cenie w zeszłym roku to trzymają to gdzieś po kątach.
W związku z powyższym nie dyskutujmy o firmach i sklepach tylko o modelach monocykli i ich cechach eksploatacyjnych. Od ocen sklepów internetowych są inne miejsca w sieci.
Będę starał się lepiej oddzielać posty wartościowe od spamu reklamowego i kryptoreklam co oznacza niestety kasowanie postów nie na temat.
Jeżeli uważacie tak jak Pedro (którego post zawarty w tym temacie skasowałem, uznając go za niesprawiedliwy osąd naszego forum), że ecojazda.pl jest jak bazar na którym urzędują pseudo-firmy to napiszcie o tym tutaj, żebym nie tkwił w błogiej nieświadomości (ale uczciwie przyznam - nie wydaje mi się aby to była prawda)
Poza tym po to jest dział "Nasze sprawy - ogólnie o forum" żeby wpływać na kształt tego forum. Dlatego Pedra proszę o propozycje co zmienić i jak zmienić.
Chcesz mieć wpływ na zawartość forum? Nikt Tobie tego nie zabrania. Naprawdę. Potrzebna jest konstruktywna krytyka
Sprawa kolejna jest taka, że niektórzy piszą do mnie w sprawie odblokowania profilu, usunięcia konta, zmiany nazwy użytkownika, logowania czy też pozwolenia na umieszczenie treści firmowych. Otóż do usuwania kont i edycji danych użytkowników nie mam uprawnień, podobnie jeśli chodzi o logowanie i linki aktywacyjne i usuwanie oraz tworzenie głównych działów forum. Mogę tylko poprawiać błędy w treści, usuwać posty i tematy na forum, mogę blokować użytkowników, przenieść temat do właściwego działu.
Poza tym jestem za automatycznym kasowaniem profili użytkowników, którzy nie logowali się przez 365 dni czyli w przybliżeniu rok.
a) self balancing scooter zwany tez hoverboardem - po polsku zwaną deskorolką (niestety)
b) electric skateboard - klasyczną deskorolką 4 kołową
Jak mamy być przyjaźni urządzeniom transportu osobistego UTO to stworzyłbym działy
1) dwukołowe urządzenia samobalansujace (czyli Hoverboard i Segway) bez podziału na firmy bo czemu Skymaster, Manta a nie Cavion, Goclever Hiwheel, iScooter
szczególnie iz narazie ruch byłby tam niewielki
2) deskorolki elektryczne (takie prawdziwe z napędem na jedno/dwa koła)
3) Hulajnogi
4) Rowery (choć tutaj istnieją dwa konkurencyjne mocne fora)
Podobny podział jest na forum "rosyjskim" bo jednak jest dramatyczny różnica miedzy pojazdami samobalansującymi a pozostałymi.
Niezaleznie od wszystkie wywalił bym z działu deskorolki podział tematyczny bo nie wiem gdzie pisać o moim HiWheel Q9
<Forum główne,
<Przywitaj się
<Regulamin forum
<Regulamin Shoutbox
<Monocykle elektryczne,
<Deskorolki elektryczne typu hoverboard,
<Longboardy, Skatebardy elektryczne,
<Hulajnogi elektryczne,
<Rowery elektryczne.
Podziały na razie wywalimy.
Poniżej: <Kto jest online, <Statystyki forum, <Shoutbox
Portal i forum połączymy dopiero kiedy i forum i portal będzie mniej więcej gotowy (wtedy na portalu damy odnośniki do odrębnych kategorii forum)
A już po wejściu do środka będą wszystkie kategorie luzem. (nie licząc monocykli, tam coś innego trzeba wymyślić, żeby usprawnić poruszanie się po kategoriach, bo jest ich już dużo)
W monocyklach zostawiłbym dział ogólny (połączony z pierwsze kroki) oraz dział y"per producent".
Rady dla początkujących można by przykleić na gorze forum ogólnego. Zasadniczo do czasu gdy nie ma ruchu nie ma co mnożyć działów.
W dziale ogólny byłyby więc dyskusje o poruszaniu sie, przepisach, porównaniach, wypadkach

a w dziale per producent już konkrety i pytania o poszczególne modele czysto techniczne.
Zobaczymy ile uda się zrobić w ten weekend. Cieszę się, że lista spraw do zrobienia powiększa się

Z biegiem czasu pewnie uda się doprowadzić do wyglądu i funkcjonalności, które będą się podobały większości.