Nie jesteś zalogowany.

Sprawy techniczne i struktura forum

2017/01/23 21:38
admin
Administrator
Administrator
Więcej
Autor
Sprawy techniczne i struktura forum #665
Witajcie,
jak widzicie, reorganizujemy trochę forum - jego struktura w zasadzie się nie zmieniła, ale zmianie uległ wygląd strony głównej.

Celem zmian jest sprawienie, żeby odszukanie wątku było jak najłatwiejsze, i żeby wymagało to jak najmniejszej ilości kliknięć.

Zwracam się do Was z prośba o opinie, czy struktura wątków i kategorii jest odpowiednia?
Czy może jest coś o czym chcielibyście pisać, ale nie macie gdzie?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2017/02/06 09:23
Kalmar
Moderator
Moderator
Oklaski: 26
Więcej
Sprawy techniczne i struktura forum #761
No właśnie, pytanie zostało postawione ale coś cienko z odpowiedziami :blink:

To ja dodam takie oto pytania:
1. Czy tak jak pisał Artur zasadne byłoby utworzenie tematu pt. "Przywitaj się" czy jednak wolimy w większości przywitać się przy okazji pisania pierwszego postu?
2. Czy potrzebne jest stworzenie takiego samolubnego :lol: wątku ze zdjęciami NASZYCH monocykli, tych na których jeździmy na codzień?
Takiego wątku, w którym można się pochwalić tym co wymyśliliśmy albo podłapać od innych pomysł na oklejenie pianką czy ozdabianie pojazdu, na mocowanie akcesoriów, kamerki itp.
Chyba, że chcemy utrzymać to w tajemnicy ;)

Pozdrawiam. Tomek

2017/02/06 11:03
admin
Administrator
Administrator
Więcej
Autor
Sprawy techniczne i struktura forum #762
Drogi Kalmarze, drodzy Wszyscy,

Oczywiście - możliwość tworzenia tematów jest dostępna dla każdego - macie więc błogosławieństwo, zarówno na wątek powitalny jak i na ten samolubny - owszem, jest potrzebny ;D.

Ogólnie wyznajemy zasadę, wszystko jest dozwolone. A jak ktoś będzie zakłócał działanie forum, to wtedy będziemy interweniować ;)

Jednak jakby byłą potrzeba stworzenia nowego działu, połączenie jakiegoś, zlikwidowania - to piszcie proszę tutaj ;)

PS.wątek powitalny zaraz utworzę, a Ty Kalmarze, bądź tym pierwszym "samolubnym" ;)

2017/02/06 13:27
Kalmar
Moderator
Moderator
Więcej
Sprawy techniczne i struktura forum #766
Dziękuję.
Pytania postawiłem publicznie dlatego, żebyśmy wszyscy widzieli co się zmienia, co proponujemy i co ewentualnie zmienić bo nie wszystko co podoba się mnie musi podobać się pozostałym a i kształt wątku można wtedy przedyskutować.
W razie czego zawsze da się to poukładać później :)

Pozdrawiam. Tomek

2017/02/15 21:17
admin
Administrator
Administrator
Więcej
Autor
Sprawy techniczne i struktura forum #835
Dodałem nieco funkcjonalności do systemu prywatnych wiadomości - gdyby coś nie działało proszę o informację

Jestem w trakcie pisania nowej mapy pojazdów - gdyby nie funkcjonowała tak jak powinna, proszę o wybaczenie.

2017/02/19 21:41
Buc
Senior forum
Senior forum
Oklaski: 10
Więcej
Sprawy techniczne i struktura forum #881

Jestem w trakcie pisania nowej mapy pojazdów

O właśnie, widzę że mój pojazd zniknął...

2017/02/20 14:05
WaldekB
Senior forum
Senior forum
Oklaski: 5
Więcej
Sprawy techniczne i struktura forum #882
Jeszcze trochę ;) pracuję nad tym ;)

2017/09/05 00:01 2017/09/05 00:03 przez Kalmar.
Kalmar
Moderator
Moderator
Więcej
Sprawy techniczne i struktura forum #1393
Regulamin forum
Może warto byłoby sklecić jakiś regulamin forum?
Wskazać, jaki charakter ma forum, co wolno a czego nie.
Podczas rejestracji nowego użytkownika nie można przeczytać żadnego regulaminu jak na innych forach, ponieważ go nie ma.

Międzynarodowa mapa pojazdów
Gdyby ktoś czuł potrzebę dodania swojego pojazdu do światowej mapy utworzonej w Google Maps przez Juggler'a z forum.electricunicycle.org, link do tematu:
Electric unicycle owners geographical locations

Mapa w Google Maps:
www.google.com/maps/d/viewer?mid=1rj0BJq...6.13422055000001&z=2

Po zalogowaniu wystarczy kliknąć w EDIT, następnie Add Marker i wskazać punkt na mapie, który ma nas opisywać. Potem kliknięcie w ołówek daje nam dostęp do edycji punktu (jako znacznik powstał nowy punkt z tytułem w stylu Point 196). Wpisujemy w tytule nick - sprzęt i po wybraniu Save zapiszemy mapę z naszym znacznikiem.

Pozdrawiam. Tomek

2017/09/06 11:10
Artur
Senior forum
Senior forum
Oklaski: 2
Więcej
Sprawy techniczne i struktura forum #1399
Regulamin forum to dobry pomysł, ponieważ obecny stan "rzeczy" staje się niepokojący. Czuję iż forum przestaje być miejscem obiektywnych opinii. Również duży przyrost anonimowych profili nie działa na korzyść. Mam na myśli osoby które są tutaj by obserwować bez udzielania się przywitania, czy podstawowych aktywności. Chyba nie wymagam zbyt wiele. Ale wygląda to tak jakbym spotkał kolegę na ulicy i prowadził rozmowę a ktoś przypadkowy słuchał by wszystkiego przez ramię.

I'm Not Driving Fast just Flying' Low
Pozdrawiam serdecznie:)

2017/09/06 12:03 2017/09/06 12:08 przez Kalmar.
Kalmar
Moderator
Moderator
Więcej
Sprawy techniczne i struktura forum #1400
Spoko Artur. Google Cię śledzi bardziej :P

Profile podejrzane są blokowane, część ich powstała przez działania botów i nie ma na nich aktywności a część powstała jako próbne konta do zastosowań informatyków Administratorów forum przy projektowaniu i sprawdzaniu elementów strony (niektóre mają też uprawnienia admina).

W sumie Rosjanie też lubią EUC więc może nam całkiem nie wyłączą forum :)
Niestety firmy hostingowe są ciągłymi obiektami ataków hackerskich to i u nas coś tam widać.

Sporo jest profili normalnych ludzi, którzy chcą czytać czy pooglądać zdjęcia a na razie nie są pewni czy chcą coś kupić.
Przecież nawet ja spotykam sporo ludzi, którzy pytają o kółko i jak im podsunę adres ecojazda.pl no to się rejestrują i czytają.
Z regulaminem chodziło mi o relacje biznesowe, reklamę, spamowanie i tak dalej, chociaż niektóre próby wciśnięcia nazwy produktu czy firmy są zwyczajnie śmieszne i wszyscy widzą, że to kryptoreklama. Nie bądźmy dziećmi, myślenie nie boli i jak ktoś pisze głupoty to się go prostuje i już się nie wierzy we wszystko co potem napisze. Przecież widać kto, co i jak.

Wszystkiego nie możesz kontrolować jako użytkownik forum. Brutalnie mówiąc, z punktu widzenia zwykłego człowieka - "jeśli forum zejdzie na psy to przestanę tu zaglądać"
Szkoda by było do tego dopuścić i dlatego pozostanę neutralny bo tak musi być i nawet zaproszenie do Wrocławia tego nie zmieni (sorki R.) ;)
Na razie forum działa i wszyscy dbajmy o jego dobre imię.

Pozdrawiam. Tomek

Czas generowania strony: 0.233 s.