Nie jesteś zalogowany.
Większe pedały do KS16s
2022/02/27 15:52
Autor
Większe pedały do KS16s #12007
Czy orientujecie się gdzie i jakie w tej chwili mógłbym kupić większe pedały do KS16S ? Na Ali widzę właściwie jeden rodzaj. Żadne NyloNove jak rozumiem nie pasują do tego monocyklu...
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
2022/02/28 11:11
2022/02/28 11:37 przez tdm.
Większe pedały do KS16s #12009
pl.aliexpress.com/item/32923832480.html?...%3Bsearch-mainSearch
można jeszcze kombinować z nakładkami, Rosjanie coś takiego kiedyś wytwarzali.
Ale........... to mocno ryzykowne, to koło ma pedały zawieszone bardzo nisko nad ziemią, jak zrobisz większe jest duże ryzyko zahaczania nimi o podłoże np. przy pochyleniu i skrętach, a uderzenie o coś pedałem to niemal gwarantowany wypadek.
Zobacz jak duże różnice wysokości pedałów są w porównaniu do Msx/v10. Wysokość pedałów oprócz wielkości opony ma zasadniczy wpływ na bezpieczeństwo jazdy, nie tylko w terenie, ale i w mieście np. przy zjazdach z krawężnika itp.
Ten obrazek jest ukryty dla gości.
można jeszcze kombinować z nakładkami, Rosjanie coś takiego kiedyś wytwarzali.
Ale........... to mocno ryzykowne, to koło ma pedały zawieszone bardzo nisko nad ziemią, jak zrobisz większe jest duże ryzyko zahaczania nimi o podłoże np. przy pochyleniu i skrętach, a uderzenie o coś pedałem to niemal gwarantowany wypadek.
Zobacz jak duże różnice wysokości pedałów są w porównaniu do Msx/v10. Wysokość pedałów oprócz wielkości opony ma zasadniczy wpływ na bezpieczeństwo jazdy, nie tylko w terenie, ale i w mieście np. przy zjazdach z krawężnika itp.
Ten obrazek jest ukryty dla gości.
Proszę zalogować się lub zarejestrować, aby go zobaczyć.
PODZIĘKOWANIE rumpel
2022/02/28 11:59
Większe pedały do KS16s #12010
Zgadzam się z tdm i też na bazie moich osobistych doświadczeń odradzałbym Ci szukania większych pedałów do małego kółka. Miałem to samo z V8, tam są malutkie pedały a ja dodatkowo mam rozmiar buta 46 także winiłem je za wszelkie niepowodzenia i niewygodę w jeździe
Potem przesiadłem się na V10F które ma duże komfortowe pedały, które oczywiście też są OK, ale dzięki temu że to koło ma je bardzo wysoko zawieszone. Natomiast po nabraniu doświadczenia widzę, że nie jest to aż takie istotne i mniejsze pedały w małym kółku postrzegam jako zaletę. Praktycznie nie wystają mi poza obuwie i nie ma ryzyka zahaczenia o coś a jest to właśnie jedna z częstszych przyczyn wywrotek. Dobrze sprawdzają się też takie małe pedały tak jak i małe kółko na zatłoczonych chodnikach.
Także po prostu ćwicz jazdę, a zobaczysz że pedały są OK a większe stwarzałyby właśnie dodatkowe ryzyko, bez znaczącej poprawy komfortu jazdy.

Także po prostu ćwicz jazdę, a zobaczysz że pedały są OK a większe stwarzałyby właśnie dodatkowe ryzyko, bez znaczącej poprawy komfortu jazdy.
Pozdrawiam! Piotrek, Kraków
Ninebot One S2 (>400km) -> Inmotion V8 (>5000km) , Inmotion V10F(>8000km)
Ninebot One S2 (>400km) -> Inmotion V8 (>5000km) , Inmotion V10F(>8000km)
PODZIĘKOWANIE rumpel
2022/02/28 12:56
Autor
Większe pedały do KS16s #12012
Dzięki. Dokładnie, buty nr 46
. Bolą mnie po prostu w czasie jazdy stopy ale możesz mieć rację co do przyczyny. Obejrzałem wczoraj filmik Adama sprzed jakiegoś roku z zaleceniami jak zredukować ból w czasie jazdy i zorientowałem się, że zakręcam naciskając zewnętrznym brzegiem stopy i w ogóle mam tendencję stać w ten sposób na pedale ( czyli teoretycznie fizjologicznie poprawnie) . Popracuję nad techniką zanim będę cokolwiek zamawiał z Ali bo teraz i tak prawdopodobnie nie dojdzie.

Czas generowania strony: 0.206 s.