Nie jesteś zalogowany.
Nowy firmware 2.0 do kół Kingsonga - 18XL, 18L i innych
1. Całkowicie zniknął pisk, który pierwotnie mi przeszkadzał. Zdążyłem się już do niego przyzwyczaić przez pół roku jeżdżenia na tym kole, ale cieszę się, że tego pisku już nie ma.
2. Koło jest żwawsze, bo silnik dostaje więcej prądu. Przy krótkiej, wieczornej jeździe próbnej udało mi się "wycisnąć" z koła prąd 50 A na płaskiej nawierzchni, co wcześniej udało mi się tylko 2 razy przez pół roku i to przy ostrej jeździe pod górę.
3. Mam wrażenie, że podnóżki są bardziej czułe, a zarazem bardziej stabilne. Mniej trzeba się wychylić do przodu, żeby szybko przyspieszyć, a także lepiej trzymają poziom. Przez zwiększoną czułość podnóżków ma się wrażenie jazdy jakby na lżejszym kole i nieco traci się wrażenie stabilności, zwłaszcza na nierównościach.
Są też inne zmiany, dot. np. oświetlenia.
Wygląda na to, że po aktualizacji koło stało się jeszcze lepsze.
Nowy firmware 2.0 podobno można wgrać do innych, starszych kół Kingsonga i efekty są podobne.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Zawsze było to 1.12 i tak jest również teraz.
Co się stanie gdy zainstalujemy tą obecną 1.12 w KS14D ? Wrócimy do wersji 1.11 z piszczącym silnikiem.
Nowa wersja nie jest chwilowo dostępna ponieważ są głosy, że w związku z nie najlepszym sterowaniem światłami oświetlającymi drogę zostanie wprowadzona wersja 2.01. Sporo osób narzekało na światła i ich przełączanie. Mi również nie przypadło to do gustu. Mnogość opcji z których nie bardzo wiadomo jak korzystać i obniżony komfort sterowania światłami przyciskiem fizycznym na monocyklu. To nie było to na co czekałem. Zobaczymy czy będzie nowsza wersja z poprawionymi opcjami, na które zwrócili uwagę użytkownicy z forum międzynarodowego.
Sebastian
Wszystko o elektrycznych monocyklach - najednymkole.pl - www.facebook.com/NaJednymKole
mstolars napisał: Ja mam ks16s I fw 1.07 I wersja 2.01 nie chce się wgrywać. Ciągle kręci mi się kółko.
Niestety, fabryczna aplikacja King Songa nie działa. Z takimi problemami jak Twój boryka się obecnie masa wkurzonych właścicieli King Songów. Na szczęście w tym tygodniu pojawi się aktualizacja EUC World która obsługuje aktualizację firmware w monocyklach tej firmy.
Sebastian
Wszystko o elektrycznych monocyklach - najednymkole.pl - www.facebook.com/NaJednymKole

Dziękuję za informację.
mstolars napisał: Ja mam ks16s I fw 1.07 I wersja 2.01 nie chce się wgrywać. Ciągle kręci mi się kółko.
Ludzie piszą, że apka na iOS wgrywa aktualizację bez problemu. Można nawet iPadem wgrać. Ciekaw jestem jak z piskiem w KS16S, czy też usunęli.
YT: youtube.com/channel/UCYrxw_C63QOzsavxlf-lsgA

Teraz jazda bez pisku jeszcze bardziej przypomina latanie nad droga.