Nie jesteś zalogowany.
KS 18XL vs Inmotion V10
www.facebook.com/groups/MonocykleElektrycznePOLSKA/
Telegram:
t.me/EUCPOLSKA
Czat na Facebooku MONOCYKLE ELEKTRYCZNE POLSKA:
m.me/join/AbbBttt4pO_asGIt
Grupa na Fb Ninebota Z :
www.facebook.com/groups/ninebotzseries/
This message has an attachment image.
Please log in or register to see it.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
atdlzpae napisał: Teflon to tylko w drukarkach za $50k.
W normalnych za $2k to raczej tylko PLA, PETG, Nylon i ABS.
Chociaż PETG się do tego nie nada - dużo słabszy od pozostałych trzech.
Jeżeli ktoś chce jakieś wydruki proszę o pv. Na razie drukarka stoi nieużywana i mogę zapuścić jakieś błotniki do MSX lub KS.
Co do teflonu masz rację, moja pomyłka, chodziło oczywiście o nylon

Co do PETG - nie masz racji. Mam wydrukowany błotnik do MSX z PETG, super wytrzymały i elastyczny, zdecydowanie inna jakość niż PLA. Błotnik ma zintegrowaną podstawę do stawiania koła - wiele razy już używałem, doskonale się trzyma.
Zdecydowanie wykres dla V10F się nie zgadza. Można spokojnie ponad 30 km/h jechać (nie pamiętam dokładnej wartości co do 1 km/h) przy prawie zerowej baterii.IgorRz napisał: Przeanalizujcie sobie ten wykres.
Obejrzałem sobie dane w Wheellogu z dzisiejszej jazdy i mam wrażenie, że koło nie ma mocy deklarowanej przez producenta. Maksymalny prąd, jaki udało mi się wycisnąć z koła to 20 A, co przy ówczesnym poziomie naładowania akumulatora dało moc ok. 1450 W. Ogólnie mówiąc ciężko jest wycisnąć z koła więcej niż 18 A. Trochę mnie to dziwi, bo aplikacja Inmotion pokazuje, że na V10 bez większego problemu można uzyskać moc 1700 W, a jak się postarać, to nawet ponad 2100 W. Być może prąd w tych kołach jest mierzony w różnych miejscach, ale daje to do myślenia.
Deklarowana przez Kingsong moc nominalna 2 kW jest raczej trudno osiągalna, a o mocy szczytowej rzędu 4 kW (też deklarowanej) można tylko pomarzyć, bo potrzebny byłby prąd ok. 50 A.
Trochę szkoda, że brakuje mocy, bo akumulator w XL bez problemu mógłby zapodać prąd 40 A.
Jak widać - nawet tutaj koło wykorzystuje prądy z zakresu 20-40A. W wolnej chwili spróbuję z koła wycisnąć więcej i jestem przekonany, że osiągnięcie mocy chwilowej w okolicy 4kW jest całkowicie realne .
www.facebook.com/groups/MonocykleElektrycznePOLSKA/
Telegram:
t.me/EUCPOLSKA
Czat na Facebooku MONOCYKLE ELEKTRYCZNE POLSKA:
m.me/join/AbbBttt4pO_asGIt
Grupa na Fb Ninebota Z :
www.facebook.com/groups/ninebotzseries/