Nie jesteś zalogowany.
Kingsong KS-18L/XL - nowy firmware 1.13
2019/07/01 20:23
2019/07/01 20:25 przez Paweł R..
Autor
Kingsong KS-18L/XL - nowy firmware 1.13 #7287
Aplikacja Kingsong powitała mnie dziś komunikatem, że pojawiła się nowa wersja firmware. Widocznie miałem akurat dzień podniesionej skłonności do ryzyka bo pomimo, że nie znalazłem jakichkolwiek wiadomości w necie na temat tej wersji - zdecydowałem się zrobić aktualizację.
W changelogu do wersji 1.13 jest napisane tylko że firmware poprawia doświadczenia użytkownika w zakresie przyspieszenia koła. Innych zmian brak.
Zrobiłem aktualizację na dwa podejścia - przy pierwszym apka zawiesiła się na ekranie aktualizacji i przez ok. 30 minut nie działo się nic po czym wyłączyłem koło i zamknąłem aplikację. Drugie podejście okazało się bardziej skuteczne - cała operacja zajęła nie więcej niż 10 minut, wszystkie ustawienia koła zostały zachowane.
Wrażenia po aktualizacji jak dotychczas bardzo pozytywne - nie wiem na ile to autosugestia ale koło rzeczywiście dużo lepiej przyspiesza, co więcej - silnik pracuje płynniej oraz (co już wydaje mi się mało prawdopodobne) - wyraźnie ciszej. Charakterystyczny dla monocykli pisk jest dużo mniej słyszalny.
Biorąc pod uwagę powyższe - bardzo będę ciekaw Waszych obserwacji i doświadczeń z nowym firmware.
pozdrowienia!
W changelogu do wersji 1.13 jest napisane tylko że firmware poprawia doświadczenia użytkownika w zakresie przyspieszenia koła. Innych zmian brak.
Zrobiłem aktualizację na dwa podejścia - przy pierwszym apka zawiesiła się na ekranie aktualizacji i przez ok. 30 minut nie działo się nic po czym wyłączyłem koło i zamknąłem aplikację. Drugie podejście okazało się bardziej skuteczne - cała operacja zajęła nie więcej niż 10 minut, wszystkie ustawienia koła zostały zachowane.
Wrażenia po aktualizacji jak dotychczas bardzo pozytywne - nie wiem na ile to autosugestia ale koło rzeczywiście dużo lepiej przyspiesza, co więcej - silnik pracuje płynniej oraz (co już wydaje mi się mało prawdopodobne) - wyraźnie ciszej. Charakterystyczny dla monocykli pisk jest dużo mniej słyszalny.
Biorąc pod uwagę powyższe - bardzo będę ciekaw Waszych obserwacji i doświadczeń z nowym firmware.
pozdrowienia!
PODZIĘKOWANIE Motossn
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
2019/07/02 16:57
Kingsong KS-18L/XL - nowy firmware 1.13 #7296
Wczoraj zaktualizowałem XL, L do 1.13 . W moim subiektywnym odczuciu odrobinę lepiej przyspiesza. Na pewno mniej trzeba naciskać na przód padów przy wjeździe pod wzniesienia.
Jak na moje uszy nie ma różnicy w dźwięku generowanym przez silnik koła.
Pozdrawiam
Jak na moje uszy nie ma różnicy w dźwięku generowanym przez silnik koła.
Pozdrawiam
2019/07/02 23:47
Kingsong KS-18L/XL - nowy firmware 1.13 #7303
Kółko stało się zauważalnie żwawsze. Innych różnic nie zauważyłem, ale ta jedna jest już i tak dużym krokiem naprzód. Jak na razie zaktualizowałem L-kę. Jutro pewnie zrobię to samo z XL-ką, gdyż w najbliższy weekend planuję na niej zrobić co najmniej 300 km.
Miłego dnia!
Sebastian
Wszystko o elektrycznych monocyklach - najednymkole.pl - www.facebook.com/NaJednymKole
Sebastian
Wszystko o elektrycznych monocyklach - najednymkole.pl - www.facebook.com/NaJednymKole
Czas generowania strony: 0.187 s.