Nie jesteś zalogowany.

Kingsong 16x/16x v.2

2022/10/15 21:44
mp
Świeżak
Świeżak
Więcej
Kingsong 16x/16x v.2 #12354

swiro84 napisał: To lipa... Średnio mi się uśmiecha otwierać koło żeby je czyścić z jakiegoś kurzu na LEDach kilka razy w oku. Jeszcze żebym jeździł sam off road nie wiadomo gdzie, to powiedzmy, że bym to mógł przełknąć, ale po mieście? Wiadomo, że wszędzie się kurzy etc., ale bez przesady... Nie zrobiłem jeszcze 10k km tylko jakieś 60, ale dzięki za pocieszenie. Wychodzi na to, że kwestia przyzwyczajenia i nabrania doświadczenia na nim.
A możesz mi powiedzieć ile ważysz i na jakim ciśnieniu jeździsz?

ok 2,5 bar przy 75kg. tak mi poradzono przy zakupie i jest ok.
Zrobiłem na nim prawie 5 tys. km w tym roku, przy czym w miarę pewnie zacząłem się czuć po ok 200 km

Robiłem też różne podejścia do padów, zacząłem od własnych wystruganych z pianki, a skończyło się na FlexPads. Kupiłem je żeby nie spaść z koła w terenie, ale na płaskim też kontrola koła jest lepsza. Tylko mocowanie to trochę zabawy bo wymagają płaskiej powierzchni więc trzeba najpierw wyrównać różnice poziomów między środkową poduchą a bocznymi (ja użyłem pianki xpe 4mm)

Co do kurzu to dostaje się i po jeździe na samym asfalcie. Najgorzej oczywiście po jakichś polnych drogach czy żwirówkach, stąd zacząłem się bawić w uszczelnianie go.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2022/10/15 23:40 2022/10/15 23:44 przez swiro84.
swiro84
Młodszy forowicz
Młodszy forowicz
Więcej
Kingsong 16x/16x v.2 #12355

ok 2,5 bar przy 75kg. tak mi poradzono przy zakupie i jest ok.
Zrobiłem na nim prawie 5 tys. km w tym roku, przy czym w miarę pewnie zacząłem się czuć po ok 200 km

Robiłem też różne podejścia do padów, zacząłem od własnych wystruganych z pianki, a skończyło się na FlexPads. Kupiłem je żeby nie spaść z koła w terenie, ale na płaskim też kontrola koła jest lepsza. Tylko mocowanie to trochę zabawy bo wymagają płaskiej powierzchni więc trzeba najpierw wyrównać różnice poziomów między środkową poduchą a bocznymi (ja użyłem pianki xpe 4mm)

Co do kurzu to dostaje się i po jeździe na samym asfalcie. Najgorzej oczywiście po jakichś polnych drogach czy żwirówkach, stąd zacząłem się bawić w uszczelnianie go.

Też dopompuje do 2,5 i zobaczę jak będzie. Wtedy też będzie w przedziale producenta, bo przedział na oponie jest od 2,4 do 3,1
Co do padów ja również chcę spróbować swojej produkcji z kostki do jogi, bo zamówiłem je jeszcze przed kółkiem
Jak nie zdadzą egzaminu, to wtedy będę myślał, ale dzięki za cynk co do Twoich ;]

12.06.2019 InMotion V8 - 3200 km. 11.10.2022 KS 16X

2022/10/16 19:30
mp
Świeżak
Świeżak
Więcej
Kingsong 16x/16x v.2 #12358
Może komuś się przyda:
montaż Flex-padów na KS16X.
Problem polega na tym, że w nowszych batchach 16X środkowa poducha wystaje bardziej od bocznych, w związku z czym nie można na nie wprost przykleić rzepa i padów.
Wyrównałem boczną powierzchnię koła przez naklejenie pianki XPE45 grubości 4mm. Na allegro są oferty od razu z taśmą dwustronną.
Ogólnie pianka XPE gęstości 45 nadaje się też dobrze do robienia własnych padów - nie za miękka, nie za twarda.
Druga sprawa to dodanie własnej "poduchy" w wycięciu nad padem.
Wygląda to tak:

This message has attachments images.
Please log in or register to see it.

2023/01/03 14:53 2023/01/04 12:42 przez tdm.
tdm
Złoty forowicz
Złoty forowicz
Więcej
Kingsong 16x/16x v.2 #12454
Producent na 2023r. zapowiedział zmiany w konstrukcji modelu 16x

Ten obrazek jest ukryty dla gości.
Proszę zalogować się lub zarejestrować, aby go zobaczyć.

....co być może tłumaczy aktualne wyprzedaże starszych wersji tego koła.

2023/01/04 13:13
sKOŁOwany
Świeżak
Świeżak
Więcej
Kingsong 16x/16x v.2 #12455
Ogólnie KingSong zapowiedział wprowadzenia takich zmian również w 14M, 16S i 18XL, czyli wprowadzenia do seryjnie produkowanych kół tych rozwiązań, które zastosował w modelach na 10-tą rocznicę marki (10th anniversary), poza oczywiście różnie postrzeganym wykończeniem kolorem złotym...

Maciek, początkujący jednokółkowiec - Ninebot One S2 >1500 km; Inmotion V10f >300 km; KingSong 16S >200 km i rośnie...

Czas generowania strony: 0.200 s.