Nie jesteś zalogowany.
Kingsong 16x/16x v.2
W skrócie: Wygląda bardzo "RockWheelowy", bateria 1554Wh, prawdopodobna prędkość maksymalna 45 km/h.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Marcin
- 1228Wh z ładowarką 2A
- 1554Wh z ładowarką 3A
Silnik: 2000W
Prędkość maks: 45km/h
Pedały 18cm od ziemi
Czujnik podnoszenia
2 porty ładowania (więc z dwoma ładowarkami da się osiągnąć 6A)
Głośniki
- projekt fajny i pewnie jak się przyjmie to 18tka będzie w podobnym stylu (ach te ledy : )
- jeśli wbili 1500Wh w 16 " to pewnie można liczyć na 2000 w 18 "
- po tylu latach w końcu zaprojektowali fajny chlapacz ; )
- krótkie ujęcie z jazdy nocnej pokazuje fajny snop białego światła na asfalcie...
- ... ale jednocześnie na ujęciach z przeciwka, białe światło nadal sprawia wrażenie dość oślepiającego : (
hal2000 napisał: - krótkie ujęcie z jazdy nocnej pokazuje fajny snop białego światła na asfalcie...
- ... ale jednocześnie na ujęciach z przeciwka, białe światło nadal sprawia wrażenie dość oślepiającego : (
Nie wiem jak w KS, ale w Inmotion - zarówno V5, V8, jak i V10 kolimator na LEDzie jest na tyle fajny, że jeśli przysłoni się jego górną połówkę (np. czarną taśmą klejącą), to świeci tylko do pewnej wysokości (jak światła samochodowe) i tym samym nie oślepia przechodniów, czy rowerzystów.
Typowe kolimatory (latarkowe, czy ten, który mam w ACM16) świecą całą powierzchnią we wszystkie kierunki i jeśli przysłoni się jego połówkę, to pozostanie w zasadzie ten sam stożek światła (dający obraz okręgu na ścianie), tyle że z mniejszą intensywnością.
Próbowałem osiągnąć kompromis w GW, żeby nie oślepiać i widzieć, ale wymagałoby to przesłony około 10cm przed światłem.
Ciekawe jaki kolimator jest w KS16X i czy ktoś w ogóle projektując koła zwraca uwagę na takie szczegóły...?
Nie pomyślano również o podpórkach do stawiania pojazdu.
Nie przesiądę się na 16 cali ale wygląda fajnie.