Nie jesteś zalogowany.
Kingsong 18xl
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Także czasami sie przydaje. Zależy jak ci sie trafi detka/opona.
W sumie bede wymianial na wiosne opone w E+ to sie zobaczy.
Ten obrazek jest ukryty dla gości.
Proszę zalogować się lub zarejestrować, aby go zobaczyć.
9b1 E+ ~2200km -> KS-18L ~4500+Km -> V11 ~2500+km
YT: youtube.com/channel/UCYrxw_C63QOzsavxlf-lsgA
video tu: m.facebook.com/story.php?story_fbid=1016...&id=1102391196972031
Wcześniej pękła mu wewnętrzna obudowa i postanowił ją pospawać żywicą epoksydową. Przy spawaniu plastik trochę się powyginał przez co był problem z ponownym wepchnięciem baterii na swoje miejsce. Każdy kto rozbierał kiedyś 18XL wie, że bateria tam wchodzi na styk i nie ma miejsca na jakieś pogięcie obudowy itp.
Wszystko to wiem bo gość sam o tym mówi w jednym z filmów poprzedzających pożar co prawda po brazylijsku/portugalsku ale wrzuciłem sobie jego słowa do translatora.
Koło ma (miało) też spory przebieg 17000km co akurat nie powinno mieć z pożarem związku.
Tu można znaleść film poprzedzający pożar, w którym autor modyfikacji chwali się czego dokonał i tak w połowie nagrania przechodzi do prezentacji dzieła.

https://www.instagram.com/p/Cd5ssWyLZS7/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
tdm napisał: pożary nie omijają nawet tego modelu
Tego typu wklejanki to nic innego jak sianie dezinformacji. Ot filmik z palącym się kołem z czego wiele nie wynika.
Nic nie wiadomo jak doszło do pożaru, w jakim stanie było koło, czy nie było przerabiane, zalane itp...
W neta można wrzucić zdjęcie dowolnej palącej się rzeczy...
Widzę, ze poczytałeś sobie za misję wskazywanie, ze nie tylko Gotwaye się palą, no ale jakby nie zaklinać rzeczywistości to one królują wśród pożarów kół.
Inni producenci w ostatnich kołach owszem też popłynęli, ale akurat stare modele KS, Inmotion mimo bardzo dużej popularności bardzo sporadycznie pojawiają się w statystykach, przeważnie właśnie z powodu jakichś przeróbek. Nie licząc oczywiście pierwszej wersji V10 która miała wadę fabryczną szczelności ogniw ale w pierwszej partii i szybko usuniętą.
UPDATE: W czasie jak pisałem posta widzę Szaman wrzucił dodatkowe info że jednak wiadomo coś więcej i jest to właśnie to o czym pisałem...
Ninebot One S2 (>400km) -> Inmotion V8 (>5000km) , Inmotion V10F(>8000km)

Szaman napisał: Mnie to nie dało spokoju bo używam tego koła na codzień. Dlatego sprawdziłem co mogłem by się dowiedzieć czegoś więcej i taki kwiatek wypłynął.
No i o to chodzi w rzetelnym informowaniu, dzięki że to zweryfikowałeś.
A przez nieodpowiedzialne sianie dezinformacji i paniki tak się kończy, że potem np wprowadzają zakazy przewożenia takich urządzeń w komunikacji miejskiej itp..
Ninebot One S2 (>400km) -> Inmotion V8 (>5000km) , Inmotion V10F(>8000km)
dodano powerpady i pedały z kolcami, reszta raczej bez zmian.
ecodrift.ru/2023/04/07/kingsong-ks-18xl-vneshnij-vid/
Kilku dystrybutorów tego koła poleca wymianę fabrycznej opony no-name 2.5" na Eakia 3.0", eunicycles.eu/en/tires-unicycles/161-18x30-tire-eakia.html celem poprawy amortyzacjii i komfortu jazdy, jej instalacja wymaga lekkiego docięcia błotników.
This message has attachments images.
Please log in or register to see it.