Nie jesteś zalogowany.

[ KS18L ] King Song KS18L (2018)

2018/06/21 14:06 2018/06/22 19:55 przez hal2000.
hal2000
Ekspert
Ekspert
Oklaski: 3
Więcej
[ KS18L ] King Song KS18L (2018) #2162
Pierwsze wrażenia po dystansie ok 200 km:

- koło super zwrotne, ale wymaga odrobiny doświadczenia i trochę więcej siły niż 16-tka, szczególnie przy awaryjnym hamowaniu (ten fragment gry trzeba mieć dobrze przećwiczony, tym bardziej, że L-ka wymaga trochę innej pracy ciałem niż S-ka)
- ma kopa i jest bardzo komfortowe; do 40 km/h przyzwyczaiłem się bardzo szybko (Vmax to 50km/h - nie testowałem - koło jeszcze nie miało zdjętej blokady)
- amortyzacja nierówności i pokonywanie wysokich przeszkód - na luzie;
- pedały z gripem - przyczepność bardzo dobra; wielkość chyba taka sama jak w 16-tce, mocowanie natomiast wyższe o ok 3 cm; przeszorować nimi po chodniku mi się nie udało; czy to dobrze czy źle, to kwestia preferencji; ten temat na forum już był; na pewno wyższe osadzenie służy ogólnemu wyważeniu koła - gdyby były niżej to środek ciężkości działałby mocno na naszą niekorzyść
- bateria 1036 Wh - realny zasięg (dla 100 kg "załadunku" i przy jeździe, której nikt nie dałby certyfikatu "eko": 45km (wg google maps); mierzony od pełnego naładowania do ostrzeżeń i 45-stopniowego tiltbacku uniemożliwiających dalszą jazdę;
- moc silnika - odczuwalna!
- rączka do prowadzenia/przenoszenia: bardzo wygodna z fajnym rozwiązaniem: dwupoziomową blokadą (przy maksymalnym wysunięciu oraz pośrednim)
- odcięcie napędu przy podnoszeniu uwalnia nas od wyłączania koła w trakcie przenoszenie/wnoszenia/przestawiania - bardzo to wygodne;
- zatyczka do zabezpieczania portu ładowania sprawia wrażenie, że po kilku użyciach zniknie w niewyjaśnionych okolicznościach (ale do tej pory nie zniknęła);
- podwójny port ładowania (standard) + dwie ładowarki (opcja) = szybkie tankowanie (doskonałe rozwiązanie);
- chlapacz - w standardzie - świetnie chroni nas przed błotem i odpryskami; ochrona dotyczy również tych poruszających się za nami;
- światło nocne białe - mocne i równomierne, ale snop światła zaczyna oświetlać nawierzchnię ok 1,5m od kółka; można się przyzwyczaić, choć w nocy przy ostrych zakrętach/zmianach kierunku jazdy to rozwiązanie nie jest idealne;
- światło tylne - mocne ze zintegrowaną funkcją "stop";
- diody boczne - subtelniejsze niż w 16-tce i świecące również do przodu i tyłu - sprytne rozwiązanie zwiększające widoczność na drodze;
- głośniki - dźwięk dużo lepszej jakości i głośności niż w 16s;
- waga - 4-5 kg cięższe niż 16-tka; po kilku dniach noszenia czuję tą różnicę w łokciach i nadgarstkach;
- obudowa - w błyszczącej czerni prezentuje się super do pierwszego szlifu, więc esteci powinni pomyśleć o bieli, która skutecznie maskuje zarysowania;
- konstrukcja i projekt (zwany dizajnem) - optycznie genialne (niektóre przedpremierowe zdjęcia zdecydowanie ujmowały estetyce tego sprzętu); koło jest proporcjonalne, smukłe i przyjemnie obłe; mimo małych padów bardzo wygodne - żadnych otarć, siniaków, obolałych łydek; o praktycznych skutkach podwyższenie mocowania pedałów już pisałem wcześniej;
- niespodzianek w trakcie użytkowania nie było;, przegrzania nie było;

Podsumowując: koło z pierwszej ligi; na razie bezskutecznie szukam powodów, żeby go nie kupić.
PODZIĘKOWANIE Norbert

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2018/07/26 10:04 2018/07/27 01:21 przez EUniCycles.eu.
EUniCycles.eu
Senior forum
Senior forum
Oklaski: 25
Więcej
Autor
[ KS18L ] King Song KS18L (2018) #2331
Problemy serwisowe:
"...Cały czas jakiś sąsiad łączy się i puszcza swoja muzykę na moim kole."
PODZIĘKOWANIE GexN

2018/09/24 16:55
Szpon111
Świeżak
Świeżak
Więcej
[ KS18L ] King Song KS18L (2018) #2775
Witam. Jestem posiadaczem od paru dni tego modelu i mam pytanie czy przy wiekszych predkosciach, powiedzmy powyzej 30km/h powinno sprzetem kolysac na boki, robi kolo charaksterystyczne 'eski', ze wyjatkowo mocne uciskanie lydek niweluje to, ale nie do konca. Jest to cos normalnego, bo mnie sie wydaje, ze nie za bardzo?

2018/09/24 16:58
Lukas
Ekspert
Ekspert
Oklaski: 21
Więcej
[ KS18L ] King Song KS18L (2018) #2776
To jest normalne kolego musisz jeździć ciężko Ciezko to określić bo nie wiesz nic skoro to Twoje pierwsze kolo mięśnie nie są przyzwyczajone

Pozdrawiam Lukas Szczecin

2018/09/24 17:04
Szpon111
Świeżak
Świeżak
Więcej
[ KS18L ] King Song KS18L (2018) #2777
Akurat nie jest to moje pierwsze kolo, bo jeden rok uzytkowalem Airwheel X8, a nastepny rok Kingsong KS16-C, wiec jazde mam opanowana do perfekcji i miesnie sa przyzwyczajone.

2018/09/24 17:09
Lukas
Ekspert
Ekspert
Więcej
[ KS18L ] King Song KS18L (2018) #2778
Oki nie wiem ale mówię że do 18 juz nie musisz jeździć po prostu i minie ja mam 19cali i jest ok

2018/09/24 17:11
Szpon111
Świeżak
Świeżak
Więcej
[ KS18L ] King Song KS18L (2018) #2779
Dlaczego czekam na opinie kogos kto mial stycznosc akurat z tym modelem i moze potwierdzic czy cos takiego ma miejsce. Jestem doswiadczony w roznych jazdach, a tu rozpedzam sie i kolko samo ucieka mi na boki.

2018/09/24 17:22
Lukas
Ekspert
Ekspert
Więcej
[ KS18L ] King Song KS18L (2018) #2780
Hal200 jakoś tak nie pamietam on ma 18 L

2018/09/24 17:35
Szpon111
Świeżak
Świeżak
Więcej
[ KS18L ] King Song KS18L (2018) #2781
Napisalem do niego, jestem ciekaw co doda od siebie, bo jesli to jest wada techniczna to wolalbym jak najszybciej to zalatwic z dystrybutorem polskim.

2018/09/24 17:38
Lukas
Ekspert
Ekspert
Więcej
[ KS18L ] King Song KS18L (2018) #2782
Żadna wada techniczna kolo jest ok Po prostu mowie nie jesteś przyzwyczajony i to nie ma znaczenia ze miałeś inne koła wcześniej jeździć jeździć i jeszcze raz jezdzic

Czas generowania strony: 0.224 s.