Nie jesteś zalogowany.

Nowi Użytkownicy - do Was prośba.

2018/09/06 12:07
tadzio
Świeżak
Świeżak
Oklaski: 2
Więcej
Nowi Użytkownicy - do Was prośba. #2513
Dobra, stało się - przelew poszedł (18L). Taśma do oklejania już czeka. Teraz tylko cierpliwość + wytrwałość i będzie dobrze. :)
Dzięki za wszystkie rady, każdą biorę pod uwagę (nawet jeśli na to nie wygląda...).

Wiem, że trochę może przegiąłem z tą 18stką... trzymajcie kciuki.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2018/09/06 12:10
Paweł R.
Ekspert
Ekspert
Oklaski: 10
Więcej
Nowi Użytkownicy - do Was prośba. #2514
Piankę ochronną to chyba dostaniesz gratis od Ryszarda bo z tego co wiem to zawsze dorzuca...

2018/09/06 12:13 2018/09/06 12:26 przez Kazik.Ferb.
Kazik.Ferb
Młodszy forowicz
Młodszy forowicz
Więcej
Nowi Użytkownicy - do Was prośba. #2515
Moim zdaniem szkoda koła za 5 czy 10 tysięcy na naukę, ja miałem to szczęście że dostałem airwheela x3 za darmo.. a nauka to gwarantowane wywrotki koła, nawet nie samego jeżdżącego bo takie gleby są żadkie.

Zrobiłem na airwheel z 200 km i dzięki temu swobonie mogłem pojeździć msuper X Łukasza lub kingsongiem Bartka w Szczecinie... Bo jak pojedziesz airwheelem to pojedziesz nawet na drewnianym kole od zaprzęgu konnego ;)

Droższego koła nie mam bo właśnie walcze o rockwheel 1036 wh z Chin ale.... z własnych przemyśleń.. to mojego Rockwheela nikomu nie dam dopóki nie będę widział że w 100 % panuje nad airwheelem. Po pierwsze żeby się nie zabił.

2018/09/06 12:46
Kris
Świeżak
Świeżak
Oklaski: 1
Więcej
Nowi Użytkownicy - do Was prośba. #2517
Tadzio jeśli dogadałeś się na 18L to kupuj na pewno sobie poradzisz,poprostu nauka potrwa trochę dłużej a przyjemność z jazdy przyjdzie póżniej.Jeżeli mogę doradzić to dobrze zabezpiecz koło pianką i ogranicz prędkość w apce.Ja osobiście wybrałem preferowany przez Lukasa sposób nauki jazdy,na pierwsze kółko Kingsong KS 16C (zakupiony używany oczywiście na gwarancji -Wrocław :) )Początki ciężkie wywrotki itd.Sprzedałem po pół roku użytkowania z niewielką stratą finansową.Drugie kółko to KS 18L którym poruszam się do dzisiaj.Moim skromnym zdaniem jeden i drugi sposób nauki ma swoje wady i zalety ale niezależnie który wybierzesz cel i tak będzie osiągnięty :)

2018/09/06 13:43
tadzio
Świeżak
Świeżak
Więcej
Nowi Użytkownicy - do Was prośba. #2518

Kris napisał: Tadzio jeśli dogadałeś się na 18L to kupuj na pewno sobie poradzisz [..]

Dzięki za pokrzepiającego posta :)
Skoro posiadasz 18L to mam pytanie. Czy kółko posiada jakieś ustawienia, które mogą ułatwić naukę, jakiś "Learning mode", "Soft mode"?
Rozumiem, że ograniczenie prędkości wiąże się z tzw. tiltback'iem - nie wiem czy chcę tego doświadczać w czasie nauki...

2018/09/06 13:57
Kazik.Ferb
Młodszy forowicz
Młodszy forowicz
Więcej
Nowi Użytkownicy - do Was prośba. #2519
Gdzie można kupić 18L ?

2018/09/06 13:59 2018/09/06 15:43 przez Kalmar.
tadzio
Świeżak
Świeżak
Więcej
Nowi Użytkownicy - do Was prośba. #2520
kingsong.pl (ja kupiłem tutaj, super kontakt z panem Ryszardem, pozdrawiam, jeśli tu zagląda).
elektrycznemonocykle.pl

Edit:
Sorki KazikF, widziałem twoja prywatna wiad., odpisałem, potem chciałem jeszcze raz podejrzeć... zniknęła?
Nie ogarniam jak to dziala...

[Kalmar] - co prawda nie ja to projektowałem ale zawsze możesz zapytać, naprawdę :)
Działa to tak, że jak odpowiadasz to musisz odznaczyć na dole kwadracik pt. "oryginał do kosza" a jeśli chcesz zachować swoją odpowiedź to zaznacz "kopia dla mnie", w przeciwnym wypadku wiadomość zostanie usunięta. Zabezpiecza to przed bałaganem w skrzynce wiadomości, no bo po co trzymać niepotrzebne starocie, potrzebne sobie zaznaczasz i masz.

2018/09/06 14:45
Kris
Świeżak
Świeżak
Oklaski: 1
Więcej
Nowi Użytkownicy - do Was prośba. #2521
Tak są trzy tryby learning,medium,experienced mode.Z tego co pamiętam to prędkość fabrycznie ograniczona jest do 20km/h w trybie learning,proponuję zwiększyć na medium do 30 a na 20 ustawić sygnał dźwiękowy,masz pewność że nie doświadczysz tiltbeack.W miarę postępów w nauce zmieniaj ustawienia.Po przejechaniu 200km można odblokować prędkość do 50km/h -idealna :) na długie ,równe i mało ruchliwe drogi lub ścieżki rowerowe.W razie pytań pisz

2018/09/06 15:34
Kazik.Ferb
Młodszy forowicz
Młodszy forowicz
Więcej
Nowi Użytkownicy - do Was prośba. #2523
50 km to troche szybkawo...

2018/09/06 17:12
Lukasz
Ekspert
Ekspert
Oklaski: 7
Więcej
Nowi Użytkownicy - do Was prośba. #2525

Kris napisał: dobrze zabezpiecz koło pianką i ogranicz

Sugeruje dobrze zabezpieczyć przede wszystkim siebie - kask i dobrej jakości ochraniacze - kolana, łokcie, nadgarstki koniecznie. a kółko.. . trudno, kupi się nowe... zdrowia się nie kupi. Z odblokowywaniem prędkości sugeruje poczekać do 500 km przejachanych lub po 2-3 miesiącach jazdy.

Ninebot ONE E+ 2000+ km ==> Ninebot ONE E+ z baterią 388wh 2000+ km ==> Kingsong KS16 2000+km ==> KS16S 6000+ km, ==> Z10 z modyfikacjami 5000+km, ==> Gotway MSX84V, MSX100V 3000+km, doświadczenie z Inmotion V8, Gotway 16" Gotway 18". Mody, światła itp. Jeżdżę również w złą...

Czas generowania strony: 0.271 s.