Nie jesteś zalogowany.
(nie)Pierwsze kroki
kuras1986 napisał: Witam wszystkich eco ludzi
Stałem się niedawno szczęśliwym posiadaczem hulajnogi ninebot e25e. Jest to moje pierwsze forum na które się zarejestrowałem, mam nadzieję że będę wiedział jak z niego korzystać na telefonie
Pozdrawiam serdecznie .
Nasze forum jest skierowane głównie dla osób posiadających lub zamierzających posiadać moNocykl elektryczny, także rozumiem że się "łapiesz" bo wierzę że kiedyś przejdziesz na dobrą stronę mocy

www.facebook.com/groups/MonocykleElektrycznePOLSKA/
Telegram:
t.me/EUCPOLSKA
Czat na Facebooku MONOCYKLE ELEKTRYCZNE POLSKA:
m.me/join/AbbBttt4pO_asGIt
Grupa na Fb Ninebota Z :
www.facebook.com/groups/ninebotzseries/
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Na kole jeżdzę od tygodnia

pozdrowionka
rutterkin
Już ponad miesiąc na EUC, zacząłem od wypożyczonego Inmotion V8 (ciągle w użyciu gdyż całą rodzinę nauczyłem), teraz mam już 2 własne koła:
- dla córki 5 lat kupiłem nowe Airwheel X3 (super sprawa! i niedroga...)
- nowe inmotion V10 dla siebie.
Nauka jazdy zajęła mi ok pół godziny aby jechać i skręcać, samodzielne stawanie na koło i od razu jazda następne pół. Polecam V8 do nauki, bardzo spokojne i wybaczające koło, od razu zachęca do jazdy.
Poszło szybko prawdopodobnie dlatego iż jestem dość wysportowany - sporty walki za młodu, cały czas rower, wiele lat jazdy konnej w trudnym terenie, narty, narty wodne, latam też szybowcami i samolotami, generalnie uczę się wszystkiego co mnie zainteresuje, Wszystko dla przyjemności, więc bez spiny na mistrzostwo świata, jednocześnie bezpiecznie aby jeszcze mieć szansę się czegoś nauczyć (dlatego trzymam się z daleka od szybkich motocykli, za młodu jeździłem i wiem czym to grozi).
Co innego szybkie samochody, też elektryczne

Wszyscy w mojej dużej rodzinie jeżdżą na EUC, żona tylko trochę bo się rozchorowała w trakcie nauki

Tyle na początek, jakby coś ktoś to pisać

Rysiek.
Zawsze mi się wydawało że V10 i V12 to prawdziwe monocykle, ale co ja tam wiemRyszarrd1 napisał: Cześć, podoba mi się Twoje podejście, proponuję jeszcze ,,prawdziwy" monocykl. Trudność opanowania jest 100 razy większa i tyle razy większa jest radocha gdy się uda.
Rysiek.

Chyba że miałeś na myśli Airwheel X3 który kupiłem dla córki, wtedy OK, choć jak za te pieniądze (350zł nowy) dla dzieciaka jest naprawdę super

Chyba że chcesz żebym od razu kupował Veterana Sherrmana - ale ja jeżdzę dla przyjemności, interesują mnie tricki, wolę 3 koła spakować do bagażnika Tesli i pojechać gdzieś gdzie jest fajnie, są widoki i trasy. Nie mam zamiaru tam dojechać na kole

cooler napisał: Zawsze mi się wydawało że V10 i V12 to prawdziwe monocykle, ale co ja tam wiem
Chyba że miałeś na myśli Airwheel X3 który kupiłem dla córki, wtedy OK, choć jak za te pieniądze (350zł nowy) dla dzieciaka jest naprawdę super
Chyba że chcesz żebym od razu kupował Veterana Sherrmana - ale ja jeżdzę dla przyjemności, interesują mnie tricki, wolę 3 koła spakować do bagażnika Tesli i pojechać gdzieś gdzie jest fajnie, są widoki i trasy. Nie mam zamiaru tam dojechać na kole
Ryszard miał na myśli monocykl na pedały, bez silnika. Ćwierć roweru.
Kółkowiec napisał:
cooler napisał: Zawsze mi się wydawało że V10 i V12 to prawdziwe monocykle, ale co ja tam wiem
Ryszard miał na myśli monocykl na pedały, bez silnika. Ćwierć roweru.
O kurcze, rzeczywiście, tak się zafiksowałem na EUC że zapomniałem że są też unicykle nieelektryczne!
Ryszard, napiszesz coś więcej? Czy umiejętność jazdy NA EUC, cokolwiek przydała by się aby jeździć na "prawdziwym" unicyklu?
Skąd wziąć sprzęt do nauki? Da się samemu nauczyć czy ktoś potrzebny do pomocy?
Nie wiem czy jazda na kole pomaga opanować jazdę na monocyklu ale ja postanowiłem się tego nauczyć po tym jak już trochę pojeździłem na kole.
Pierwsze udane próby jazdy były po 5 dniach po kilkanaście minut dziennie. Dla porównania na kole po kilku minutach.
Monocykl można kupić przez internet, ceny od 50zł.