Nie jesteś zalogowany.

(nie)Pierwsze kroki

2021/08/23 21:14
IgorRz
Moderator
Moderator
Oklaski: 1
Więcej
(nie)Pierwsze kroki #11551

kuras1986 napisał: Witam wszystkich eco ludzi :) Stałem się niedawno szczęśliwym posiadaczem hulajnogi ninebot e25e. Jest to moje pierwsze forum na które się zarejestrowałem, mam nadzieję że będę wiedział jak z niego korzystać na telefonie :) Pozdrawiam serdecznie .

Nasze forum jest skierowane głównie dla osób posiadających lub zamierzających posiadać moNocykl elektryczny, także rozumiem że się "łapiesz" bo wierzę że kiedyś przejdziesz na dobrą stronę mocy ;-)

Grupa na Facebooku MONOCYKLE ELEKTRYCZNE POLSKA
www.facebook.com/groups/MonocykleElektrycznePOLSKA/
Telegram:
t.me/EUCPOLSKA
Czat na Facebooku MONOCYKLE ELEKTRYCZNE POLSKA:
m.me/join/AbbBttt4pO_asGIt
Grupa na Fb Ninebota Z :
www.facebook.com/groups/ninebotzseries/

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2021/08/23 21:31
kuras1986
Świeżak
Świeżak
Więcej
(nie)Pierwsze kroki #11552
"Jak do tego doszło, nie wiem" Coś mi nie pasowało, nikt nie odpowiadał ... jak wspomniałem jest to moje pierwsze forum w życiu do którego się zapisałem .Ok w takim bądź razie nic tu po mnie , nie wiem jak tu trafiłem ;) szukałem odpowiedzi na pytanie . Co do pojazdu na którym pewnie większość z Was się porusza, to być może w przyszłości zagości w naszych progach, zaglądając tu i rejestrując się , poczytałem kilka wątków "o hulajnogach i monocyklach" i muszę przyznać że zaintrygował mnie ten pojazd . W takim bądź razie dzięki za uwagę , konta nie usuwam na tą chwilę , a moje pytanie można usunąć . Pozdrawiam i do usłyszenia .

2021/10/16 21:39
rutterkin
Świeżak
Świeżak
Więcej
(nie)Pierwsze kroki #11615
Dzień dobry wszystkim.
Na kole jeżdzę od tygodnia ;) mega się cieszę, że udało mi się do Was trafić.

pozdrowionka

rutterkin
PODZIĘKOWANIE Kalmar

2021/11/19 06:32
cooler
Senior forum
Senior forum
Więcej
(nie)Pierwsze kroki #11703
Cześć Wszystkim!
Już ponad miesiąc na EUC, zacząłem od wypożyczonego Inmotion V8 (ciągle w użyciu gdyż całą rodzinę nauczyłem), teraz mam już 2 własne koła:
- dla córki 5 lat kupiłem nowe Airwheel X3 (super sprawa! i niedroga...)
- nowe inmotion V10 dla siebie.

Nauka jazdy zajęła mi ok pół godziny aby jechać i skręcać, samodzielne stawanie na koło i od razu jazda następne pół. Polecam V8 do nauki, bardzo spokojne i wybaczające koło, od razu zachęca do jazdy.
Poszło szybko prawdopodobnie dlatego iż jestem dość wysportowany - sporty walki za młodu, cały czas rower, wiele lat jazdy konnej w trudnym terenie, narty, narty wodne, latam też szybowcami i samolotami, generalnie uczę się wszystkiego co mnie zainteresuje, Wszystko dla przyjemności, więc bez spiny na mistrzostwo świata, jednocześnie bezpiecznie aby jeszcze mieć szansę się czegoś nauczyć (dlatego trzymam się z daleka od szybkich motocykli, za młodu jeździłem i wiem czym to grozi).

Co innego szybkie samochody, też elektryczne :)

Wszyscy w mojej dużej rodzinie jeżdżą na EUC, żona tylko trochę bo się rozchorowała w trakcie nauki :( Z najmłodszym synem robimy rundki po Warszawie i okolicach, tak do 30km bo V8 więcej pod synem nie pojedzie, V10 podemną też niewiele wiecej (ważę 110kg). Doktoryzuję się z EUC i następne kółko to będzie V12 chyba, albo coś z zawieszeniem.
Tyle na początek, jakby coś ktoś to pisać :)
PODZIĘKOWANIE Kalmar

2021/11/19 07:49
Ryszarrd1
Senior forum
Senior forum
Oklaski: 6
Więcej
(nie)Pierwsze kroki #11706
Cześć, podoba mi się Twoje podejście, proponuję jeszcze ,,prawdziwy" monocykl. Trudność opanowania jest 100 razy większa i tyle razy większa jest radocha gdy się uda.
Rysiek.

2021/11/19 11:46 2021/11/19 11:48 przez cooler.
cooler
Senior forum
Senior forum
Więcej
(nie)Pierwsze kroki #11707

Ryszarrd1 napisał: Cześć, podoba mi się Twoje podejście, proponuję jeszcze ,,prawdziwy" monocykl. Trudność opanowania jest 100 razy większa i tyle razy większa jest radocha gdy się uda.
Rysiek.

Zawsze mi się wydawało że V10 i V12 to prawdziwe monocykle, ale co ja tam wiem :)
Chyba że miałeś na myśli Airwheel X3 który kupiłem dla córki, wtedy OK, choć jak za te pieniądze (350zł nowy) dla dzieciaka jest naprawdę super :)
Chyba że chcesz żebym od razu kupował Veterana Sherrmana - ale ja jeżdzę dla przyjemności, interesują mnie tricki, wolę 3 koła spakować do bagażnika Tesli i pojechać gdzieś gdzie jest fajnie, są widoki i trasy. Nie mam zamiaru tam dojechać na kole :)

2021/11/19 15:59
tdm
Złoty forowicz
Złoty forowicz
Więcej
(nie)Pierwsze kroki #11710
witamy na forum, fajnie że jesteś, pisz śmiało choćby i krytyczne uwagi, przyda się trochę ruchu w postach i świeże spojrzenie nowych osób.

2021/11/19 23:09
Kółkowiec
Ekspert
Ekspert
Oklaski: 2
Więcej
(nie)Pierwsze kroki #11717

cooler napisał: Zawsze mi się wydawało że V10 i V12 to prawdziwe monocykle, ale co ja tam wiem :)
Chyba że miałeś na myśli Airwheel X3 który kupiłem dla córki, wtedy OK, choć jak za te pieniądze (350zł nowy) dla dzieciaka jest naprawdę super :)
Chyba że chcesz żebym od razu kupował Veterana Sherrmana - ale ja jeżdzę dla przyjemności, interesują mnie tricki, wolę 3 koła spakować do bagażnika Tesli i pojechać gdzieś gdzie jest fajnie, są widoki i trasy. Nie mam zamiaru tam dojechać na kole :)

Ryszard miał na myśli monocykl na pedały, bez silnika. Ćwierć roweru.

2021/11/20 02:44
cooler
Senior forum
Senior forum
Więcej
(nie)Pierwsze kroki #11721

Kółkowiec napisał:

cooler napisał: Zawsze mi się wydawało że V10 i V12 to prawdziwe monocykle, ale co ja tam wiem :)

Ryszard miał na myśli monocykl na pedały, bez silnika. Ćwierć roweru.

O kurcze, rzeczywiście, tak się zafiksowałem na EUC że zapomniałem że są też unicykle nieelektryczne!
Ryszard, napiszesz coś więcej? Czy umiejętność jazdy NA EUC, cokolwiek przydała by się aby jeździć na "prawdziwym" unicyklu?
Skąd wziąć sprzęt do nauki? Da się samemu nauczyć czy ktoś potrzebny do pomocy?

2021/11/20 11:11
Ryszarrd1
Senior forum
Senior forum
Oklaski: 6
Więcej
(nie)Pierwsze kroki #11724
Dzięki Kółkowiec za wyjaśnienie co to takiego ,,prawdziwy" monocykl.
Nie wiem czy jazda na kole pomaga opanować jazdę na monocyklu ale ja postanowiłem się tego nauczyć po tym jak już trochę pojeździłem na kole.
Pierwsze udane próby jazdy były po 5 dniach po kilkanaście minut dziennie. Dla porównania na kole po kilku minutach.
Monocykl można kupić przez internet, ceny od 50zł.

Czas generowania strony: 0.287 s.