Nie jesteś zalogowany.

(nie)Pierwsze kroki

2017/04/03 19:32
emenems
Senior forum
Senior forum
Oklaski: 2
Więcej
(nie)Pierwsze kroki #993

Duch Duch napisał: Witam serdecznie, na Ninebocie ONE śmigam od 2015 roku :) wreszcie udało mi sie do was trafić :) a to za prawą jednego z waszych członków którego całkiem niedawno spotkałem wieczorną porą na ul. Kruczej jak śmigał na Inmotion V8.

Historia lubi się powtarzać
Mnie też zaprosił tu inny user, również poznany podczas przypadkowego spotkania na kółkach (choć było to 'dwa kółka temu', tzn. chyba w wakacje).
Teraz Ty kogoś spotkasz, poznasz i zaprosisz tutaj - będziesz mógł napisać dokładnie to samo :D

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2017/04/03 22:22
WaldekB
Senior forum
Senior forum
Oklaski: 5
Więcej
(nie)Pierwsze kroki #997
Wyjdzie, wyjdzie.. Fajne spotkanie.

To nasze pierwsze, dlatego traktujemy to luźno.. Zapoznamy się wzajemnie i może po o jeździe zaplanujemy kolejne, profesjonalne :D takie mam marzenie, nie wiem jak Wy.. :)

2017/05/18 23:43
stolak1
Świeżak
Świeżak
Więcej
(nie)Pierwsze kroki #1131
Jestem "Nowy" 46r / 29 l do setki i trochę zakręcony.
Od Wielkanocy mam X8.
Sam, bez pomocy, w 90 min pojąłem na czym to polega. Nauka na ścieżce rowerowej przy typowej barierce. Początkowo z bocznymi kółkami, zdjąłem i dalej małe kroczki przy barierce. Przy małych odcinkach bez podtrzymania odkryłem, że pomocne jest "tańczyć twista". Pomaga to zachować równowagę. Później dodatkowo odkryłem że pomocne są wahadłowe ruchy rąk współbieżnie (chyba zjawisko żyroskopu). Na zakończenie przejechałem 2x po 900 z przejazdem przez jezdnię. Oceniam siebie - sukces. Do dziś zaliczyłem glebę 4x, to mniejszy sukces.
Z jazdy - frajda, miny mijanych ludzi, niektórym szczęki opadają.
Jak na moje potrzeby to zasięg/akumulator za mały

2017/05/19 09:12
Kalmar
Moderator
Moderator
Oklaski: 26
Więcej
(nie)Pierwsze kroki #1135
Witamy na forum.
Muszę przyznać, że niezbyt często spotykam ludzi z życiowym doświadczeniem jeżdżących na rowerze (mam kliku znajomych po 70-ce) a co dopiero na monocyklu.
Nieźle, nieźle :cheer:
Gratuluję sukcesu i życzę przyjemnej jazdy.

Pozdrawiam. Tomek

2017/05/19 15:27
emenems
Senior forum
Senior forum
Oklaski: 2
Więcej
(nie)Pierwsze kroki #1137

stolak1 napisał: Jestem "Nowy" 46r / 29 l do setki i trochę zakręcony.

Witamy, witamy :)
Chyba wszyscy są tu lekko zakręceni - ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu.

stolak1 napisał: Od Wielkanocy mam X8.

Prezent pod choinkę? ;)

stolak1 napisał: Sam, bez pomocy, w 90 min pojąłem na czym to polega. Nauka na ścieżce rowerowej przy typowej barierce. Początkowo z bocznymi kółkami, zdjąłem i dalej małe kroczki przy barierce.

Generalna zasada - im człowiek młodszy, tym szybciej to pojmuje, ale jak widać - w Twoim przypadku działa to też w odniesieniu liczby lat pozostałych do setki :) Gratuluję.

stolak1 napisał: Do dziś zaliczyłem glebę 4x, to mniejszy sukces.
Z jazdy - frajda, miny mijanych ludzi, niektórym szczęki opadają.

Myślę, że frajda, jaką daje jazda kółkiem spokojnie rekompensuje wszelkie niepowodzenia.
Z każdym kilometrem asfaltu nawiniętego na kółko będzie tylko lepiej.

stolak1 napisał: Jak na moje potrzeby to zasięg/akumulator za mały

Jeśli zamiłowanie do jazdy Ci nie zmaleje i możliwości finansowe pozwolą, to z pewnością pomyślisz o kółku z większą baterią.

2017/06/01 10:31
zeus78
Senior forum
Senior forum
Oklaski: 12
Więcej
(nie)Pierwsze kroki #1204
Witam wszystkich. Jestem posiadaczem dwóch kół "Króla Piosenki". 16-tka, a teraz 14-tka którym pewnie docelowo będzie jeździła moja żona (jak się w końcu nauczy). Mam nadzieje że uda się z Wami kiedyś spotkać i pojeździć razem. Pozdrawiam

2017/06/01 11:40
Kalmar
Moderator
Moderator
Więcej
(nie)Pierwsze kroki #1205
No witaj zeus78, witaj :)
Kto to mnie tak ładnie kiedyś namawiał żebym się pozbył bWheela póki jeszcze można :lol:
O Wrocławiu pamiętam zeus, z chęcią bym się gdzieś przejechał na KS bo oprócz GW i IM to kółka, które muszę wziąć pod uwagę.

Pozdrawiam. Tomek

2017/06/01 12:05
zeus78
Senior forum
Senior forum
Więcej
(nie)Pierwsze kroki #1207
Hej Kalmar, to jeszcze było na tamtym forum. Ja rzadko się udzielam, ale jednak brakuje mi obcowania z "kółkarzami". Jak oglądałem te filmy z Waszego spotkania to mnie coś tknęło. Też bym tak chciał. We Wro jest tam nas paru głównie na KS-ach dlatego że tu to sprzedają, a serwis pod nosem to zawsze wartość dodana. Ja ostatnio jeżdżę troszkę mniej, nie mam czasu. Jeden mój kolega w 3 m-ce 1500 km machnął, to się nazywa eksploatacja kółka.
Jak będziesz gdzieś na dolnym śląsku to daj znać, chętnie dam Ci porozbijać moje kółko, to większe albo to mniejsze :)

2017/06/01 13:06
Kalmar
Moderator
Moderator
Więcej
(nie)Pierwsze kroki #1208
Staramy się czerpać z dobrych wzorców.
Takie spotkania są bardzo fajne pod warunkiem, że pozostaną spontaniczne i bez polityki choć granica między polityką a popularyzacją jest dość cienka.
Zobaczymy jak to będzie w przyszłości.

Lato idzie, może sklep zrobi we Wrocławiu jakiś event z możliwością pojeżdżenia bo już kiedyś tak było. Nie chodzi o to żeby cisnąć i rozwalić kółko bo tak fajnie szło. Wystarczy krótka przejażdżka, pierwsze wrażenie jest ważne. Porównałbym jak mi się jeździ na rożnych kółkach od KS. Tylko czy akurat będę w stanie przyjechać to naprawdę nie wiem.

Pozdrawiam. Tomek

2017/06/02 10:21
zeus78
Senior forum
Senior forum
Więcej
(nie)Pierwsze kroki #1215
Nie wiem co tam chłopaki od KS planują ale spytam jak ich spotkam. Wiem że mają dużo różnych kółek i teraz nawet jakieś GW, mam nadzieje że dadzą popróbować. Na razie udało mi się dosiąść V8, IPS Zero i NB. Każde zupełnie inne, no ale mój Opel tudzież Harley najbardziej mi chyba leży :cheer:

Czas generowania strony: 0.158 s.