Nie jesteś zalogowany.
(nie)Pierwsze kroki
Historia lubi się powtarzaćDuch Duch napisał: Witam serdecznie, na Ninebocie ONE śmigam od 2015 roku
wreszcie udało mi sie do was trafić
a to za prawą jednego z waszych członków którego całkiem niedawno spotkałem wieczorną porą na ul. Kruczej jak śmigał na Inmotion V8.
Mnie też zaprosił tu inny user, również poznany podczas przypadkowego spotkania na kółkach (choć było to 'dwa kółka temu', tzn. chyba w wakacje).
Teraz Ty kogoś spotkasz, poznasz i zaprosisz tutaj - będziesz mógł napisać dokładnie to samo

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
To nasze pierwsze, dlatego traktujemy to luźno.. Zapoznamy się wzajemnie i może po o jeździe zaplanujemy kolejne, profesjonalne

Od Wielkanocy mam X8.
Sam, bez pomocy, w 90 min pojąłem na czym to polega. Nauka na ścieżce rowerowej przy typowej barierce. Początkowo z bocznymi kółkami, zdjąłem i dalej małe kroczki przy barierce. Przy małych odcinkach bez podtrzymania odkryłem, że pomocne jest "tańczyć twista". Pomaga to zachować równowagę. Później dodatkowo odkryłem że pomocne są wahadłowe ruchy rąk współbieżnie (chyba zjawisko żyroskopu). Na zakończenie przejechałem 2x po 900 z przejazdem przez jezdnię. Oceniam siebie - sukces. Do dziś zaliczyłem glebę 4x, to mniejszy sukces.
Z jazdy - frajda, miny mijanych ludzi, niektórym szczęki opadają.
Jak na moje potrzeby to zasięg/akumulator za mały
Muszę przyznać, że niezbyt często spotykam ludzi z życiowym doświadczeniem jeżdżących na rowerze (mam kliku znajomych po 70-ce) a co dopiero na monocyklu.
Nieźle, nieźle

Gratuluję sukcesu i życzę przyjemnej jazdy.
Witamy, witamystolak1 napisał: Jestem "Nowy" 46r / 29 l do setki i trochę zakręcony.

Chyba wszyscy są tu lekko zakręceni - ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Prezent pod choinkę?stolak1 napisał: Od Wielkanocy mam X8.

Generalna zasada - im człowiek młodszy, tym szybciej to pojmuje, ale jak widać - w Twoim przypadku działa to też w odniesieniu liczby lat pozostałych do setkistolak1 napisał: Sam, bez pomocy, w 90 min pojąłem na czym to polega. Nauka na ścieżce rowerowej przy typowej barierce. Początkowo z bocznymi kółkami, zdjąłem i dalej małe kroczki przy barierce.

Myślę, że frajda, jaką daje jazda kółkiem spokojnie rekompensuje wszelkie niepowodzenia.stolak1 napisał: Do dziś zaliczyłem glebę 4x, to mniejszy sukces.
Z jazdy - frajda, miny mijanych ludzi, niektórym szczęki opadają.
Z każdym kilometrem asfaltu nawiniętego na kółko będzie tylko lepiej.
Jeśli zamiłowanie do jazdy Ci nie zmaleje i możliwości finansowe pozwolą, to z pewnością pomyślisz o kółku z większą baterią.stolak1 napisał: Jak na moje potrzeby to zasięg/akumulator za mały

Kto to mnie tak ładnie kiedyś namawiał żebym się pozbył bWheela póki jeszcze można

O Wrocławiu pamiętam zeus, z chęcią bym się gdzieś przejechał na KS bo oprócz GW i IM to kółka, które muszę wziąć pod uwagę.
Jak będziesz gdzieś na dolnym śląsku to daj znać, chętnie dam Ci porozbijać moje kółko, to większe albo to mniejsze

Takie spotkania są bardzo fajne pod warunkiem, że pozostaną spontaniczne i bez polityki choć granica między polityką a popularyzacją jest dość cienka.
Zobaczymy jak to będzie w przyszłości.
Lato idzie, może sklep zrobi we Wrocławiu jakiś event z możliwością pojeżdżenia bo już kiedyś tak było. Nie chodzi o to żeby cisnąć i rozwalić kółko bo tak fajnie szło. Wystarczy krótka przejażdżka, pierwsze wrażenie jest ważne. Porównałbym jak mi się jeździ na rożnych kółkach od KS. Tylko czy akurat będę w stanie przyjechać to naprawdę nie wiem.