Nie jesteś zalogowany.

(nie)Pierwsze kroki

2017/02/04 15:19 2017/02/05 17:57 przez admin. Powód: poprawy literówek i trochę stylistyki
Lukas
Ekspert
Ekspert
Oklaski: 21
Więcej
Autor
(nie)Pierwsze kroki #752
Witam wszystkich.
Spoglądając na forum zauważyć można, że idziemy w siłę. :) Jest nas coraz więcej, dzięki temu lista się powiększa. Uważam, że na forum możemy znaleźć dużo ciekawych informacji, dostępnych właśnie u nas. Spoglądając na sąsiadujące forum uważam, że jesteśmy o wiele bardziej bogaci w wiedzę niż konkurent. :) Wiemy doskonale, że wiedza i zawarte tu newsy potwierdzają na ile nas stać, na ile pozwoliliśmy sobie by właśnie tak było. Wciąż idziemy do przodu mimo zastoju jaki był ostatnio. :( W siłę rośniemy! Każdy daje coś od siebie - na ile może. Tu właśnie mam małą prośbę do Nowych użytkowników. Można zauważyć, że wiele profili jest nie aktywnych. Często osoby się rejestrują ale nie dają o sobie znać. Miło by było aby nowi użytkownicy dali od siebie trochę więcej – wiedzy, bądź pytań, na które będziemy mogli wspólnie poszukać odpowiedzi. Zdarza się, że nowi użytkownicy uczestniczą aktywnie w życiu forum i to jest fajnie. Zauważyłem np. Artura. Widać, że między nieaktywnymi są ludzie, którzy chcą uczestniczyć i to się chwali. Dlatego moja mała prośba - NOWI A TAKŻE AKTYWNI PROSZĘ DAJCIE ZNAĆ O SOBIE.

Pozdrawiam Lukas Szczecin

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2017/02/04 16:38 2017/02/04 18:44 przez Kalmar.
Kalmar
Moderator
Moderator
Oklaski: 26
Więcej
(nie)Pierwsze kroki #753

Lukas napisał: uważam że jesteśmy o wiele bardziej bogaci w wiedzę niz konkurent

(podkreślenie moje)

Pisałem już kiedyś, że ja nie traktuję drugiego forum jako konkurencyjnego i proszę abyście tego też nie robili. Każdy ma wybór czy chce pisać tutaj czy tam i może to robić.
Oba fora różnią się i zawartością i ludźmi je tworzącymi. Bardzo dobrze bo nie może wszędzie być tak samo. To nie wojsko :)
Wiele osób z tamtego forum zagląda tutaj i z tego tam - w tym również ja. Część osób nie zabiera głosu a zarejestrowało się po to aby móc obejrzeć zdjęcia niedostępne dla niezalogowanych. Nikt ich za to nie potępia.
Te strony powinny się uzupełniać i jesteśmy właśnie na etapie polaryzowania się obu tych miejsc. To w jakie strony pójdą nasze monocyklowe fora zależy od ich użytkowników.
Tamto forum jest bardziej komercyjnym przedsięwzięciem niż ecojazda.pl i posiada również sklep, jeśli użytkownikom to odpowiada to niech takie pozostanie.
W tym kontekście można zapytać gdzie udacie się chcąc kupić KS16, KS14D w Polsce? No właśnie ;)
Dlatego apeluję o przemyślane formułowanie wpisów na obu forach.
Nowi użytkownicy jeśli uznają, że chcą zabrać głos w dyskusjach na ecojazda.pl napewno to zrobią, tak jak Artur :)
Takie jest moje zdanie.

Pozdrawiam. Tomek
PODZIĘKOWANIE Skyfia

2017/02/04 21:08 2017/02/06 09:10 przez Kalmar. Powód: ortografia, panie Arturze ;)
Artur
Senior forum
Senior forum
Oklaski: 2
Więcej
(nie)Pierwsze kroki #754

Kalmar napisał: Nowi użytkownicy jeśli uznają, że chcą zabrać głos w dyskusjach na ecojazda.pl napewno to zrobią, tak jak Artur :)

Właściwie to przeglądam wasze forum i nie mogę odnaleźć tematu jak "Przywitaj się". Rozumiem że użytkowników jest garstka, i chyba sporo już wiem o niektórych z postów jakie napisaliście. Jednak taki temat byłby fajnym miejscem do przywitania, dla mnie i pewnie innych nowych ciekawskich.

Wracając na ziemię, w większości tematów póki co się nie wypowiem bo nie mam dużego doświadczenia w użytkowaniu monocykla. A z pozostałych tematów wyciągnąłem już sporo fajnych informacji / odpowiedzi na nurtujące mnie pytania więc na pewno będę zaglądał tutaj by zagłębić się w temat jeszcze bardziej i lepiej Was wszystkich poznać:D

I'm Not Driving Fast just Flying' Low
Pozdrawiam serdecznie:)

2017/02/04 21:34 2017/02/04 21:46 przez Kalmar.
Kalmar
Moderator
Moderator
Więcej
(nie)Pierwsze kroki #755
Szczerze mówiąc zawsze można się przywitać w pierwszym poście. Użytkowników można przyjąć, że trochę jest, tylko się ukrywają :)
Problem polega na tym, że nie wszyscy tak dużo gadają jak My ;)

Aktywnych użytkowników jest już mniej i pewnie Łukaszowi chodziło właśnie o to, żeby byli bardziej aktywni Ci co do tej pory niewiele pisali.
Jeśli mówimy o konkurencji to wolałbym na przykład slalom albo jazdę tyłem na jakimś wspólnym spotkaniu "drużyn" z obydwu polskich forów. W duchu fair play możemy się spotykać.

A co tu pisać? Problemy wychodzą na bieżąco to i na bieżąco będziemy się nimi zajmować. Nie uciekną :)
Wiele rzeczy już zostało napisanych a jeszcze trochę do napisania zostało. Zmienimy pojazdy to i pisać będzie o czym B)

Gdybyś miał chęć uczestniczyć w naszym pierwszym spotkaniu, jeśli oczywiście w końcu coś ustalimy :) to zapraszamy.
Po jakimś czasie pewnie powstanie grupa, która ma szansę spotykać się częściej i jak to się mówi - pociągnąć to forum w lepszą przyszłość.

Pozdrawiam. Tomek

2017/02/06 11:32 2017/02/06 11:34 przez admin.
admin
Administrator
Administrator
Więcej
(nie)Pierwsze kroki #764

Artur napisał: Właściwie to przeglądam wasze forum i nie mogę odnaleźć tematu jak "Przywitaj się". Rozumiem że użytkowników jest garstka, i chyba sporo już wiem o niektórych z postów jakie napisaliście. Jednak taki temat byłby fajnym miejscem do przywitania, dla mnie i pewnie innych nowych ciekawskich.

No i wygląda na to, że temat powitalny zapoczątkowany został przez manifest Lukas'a ;)

Witaj wśród nas Artur!
Witajcie Wszyscy!
PODZIĘKOWANIE Lukas

2017/04/01 12:41
devnull
Młodszy forowicz
Młodszy forowicz
Więcej
(nie)Pierwsze kroki #972
witam
trochę już czytam to forum wiec postanowiłem się zalogować, co się w końcu po długich bojach udało
od paru dni jestem posiadaczem 9bot e+ kupiony jako prezentacyjny z przebiegiem 8km i 5 godzin pracy około 25% taniej od ceny oficjalnej
na razie się uczę , mam już trochę siniaków , w weekend zamierzam się nauczyć jeździć.
jak się więcej nie odezwę tz. ze się zabiłem :)
pozdrawiam

2017/04/01 12:58 2017/04/01 12:59 przez Artur.
Artur
Senior forum
Senior forum
Więcej
(nie)Pierwsze kroki #973
Witaj na forum devnull :D
Fajnie że jest Nas coraz więcej, a i Twój sprzęt jest świetny. Jednak wolelibyśmy żebyś jeszcze żył :P Więc uważaj na siebie podczas nauki , i koniecznie dziel się wrażeniami :)

I'm Not Driving Fast just Flying' Low
Pozdrawiam serdecznie:)

2017/04/01 23:52
Kalmar
Moderator
Moderator
Więcej
(nie)Pierwsze kroki #975
Witamy na forum.

Na Ninebocie chyba nie tak łatwo się zabić bo to bezpieczny sprzęt , chociaż jakby tak pokombinować :lol:
ale nie kombinujmy ;)

Kup może jakieś rolkowe ochraniacze co by rąk i łokci nie szlifować bo potem na deszcz skrzypią :P

Pozdrawiam. Tomek

2017/04/03 18:27
Duch Duch
Młodszy forowicz
Młodszy forowicz
Więcej
(nie)Pierwsze kroki #986
Witam serdecznie, na Ninebocie ONE śmigam od 2015 roku :) wreszcie udało mi sie do was trafić :) a to za prawą jednego z waszych członków którego całkiem niedawno spotkałem wieczorną porą na ul. Kruczej jak śmigał na Inmotion V8.
Widziałem, że jest planowane spotkanie na 22 IV, z wielką chęcią przyjadę na spotkanie i wycieczkę z wami :)

2017/04/03 19:31
Kalmar
Moderator
Moderator
Więcej
(nie)Pierwsze kroki #992
Witamy i oczywiście zapraszamy na spotkanie, które mamy nadzieję jednak w końcu zorganizować :) bo na razie piszemy sporo ale co z tego wyniknie okaże się dopiero 22 kwietnia w Warszawie :P

Tylko niektórzy z nas znają się osobiście, jeszcze inni mają kontakt telefoniczny i mailowy a osobiście i pokojowo wszyscy mamy nadzieję spotkać się właśnie w stolicy ;)

Pozdrawiam. Tomek

Czas generowania strony: 0.217 s.