Nie jesteś zalogowany.
RecioWheel - nowa marka euc?
ciekawie wygląda samochodowy prędkościomierz zegarowy na górze koła - tego jeszcze nikt nie pokazywał

autor obiecuje więcej szczegółów za 2 tygodnie, póki co chwalą się że konstrukcja jest "niezniszczalna": forum.electricunicycle.org/topic/22505-r...ments#comment-363026
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Do tego wytrzymała metalowa konstrukcja (opcjonalnie cała ze stali), elastyczny błotnik i mocne światło 40w (wymienne).
Opcjonalny głośnik 10w z wbudowanym tylnym światłem i przesuwane siodełko
w końcu ktoś z Europy zabrał się za stworzenie jakiegoś monocykla, i całkiem fajnie to nawet wyszło. Prosta konstrukcja na bazie elektroniki już istniejących modeli. Niestety bez nawiązania współpracy z jakąś większą firmą która dostarczy silniki i płyty główne trudno będzie wejśc na szerszy rynek.
Oby więcej takich projektów powstawało.

Światło 40W jest chyba do wypalania oczu jadącym z naprzeciwka.

Jestem lekko optymistycznie nastawiony, zobaczymy jak będzie w praktyce.
Fajnie byłoby mieć alternatywę dla Chin, więc życzę im sukcesu.

atdlzpae napisał: Światło 40W jest chyba do wypalania oczu jadącym z naprzeciwka.
Taki led świeci jak żarówka 300W.
Temperatura barwowa 6500K. Zdecydowanie twórcom brakuje wiedzy i doświadczenia. Jak dla mnie - amatorka, która nie ma szans. Zaczęło się i skończy się w garażu.
Opona 3,3" to chyba najszersza z dostępnych w nowych modelach.
Nie przywiązywałbym aż takiej uwagi do lampki, ma regulowany kąt padania światła i jest pomyślana jako wymienny element, czyli można dać tam inną, albo po prostu dodać regulację mocy światła. Koło ma być w założeniu pod jazdę offroad, mocna lampa wieczorem w lesie na pewno się przyda.
Krótki filmik ze specyfikacją:
Tak sobie pomyślałem, że skoro brakuje im silników i elektroniki, to fajnie byłoby nawiązać współpracę z EUCservice, który akurat zajmuje się tymi tematami.
Co jest złego w białym zimnym świetle? Sam bym takiego użył do oświetlania drogi.Kółkowiec napisał: Temperatura barwowa 6500K.
Białe ciepłe jest dobre do sypialni.
atdlzpae napisał: Co jest złego w białym zimnym świetle? Sam bym takiego użył do oświetlania drogi.
Białe ciepłe jest dobre do sypialni.
Jest trupioblade. Źle oddaje kolory natury. Wszystko jest szarosrebrne.
4500 K też jest zimne.