Nie jesteś zalogowany.
Nowa marka "Veteran" (ex-GotWay)
2020/04/27 10:18
Autor
Nowa marka "Veteran" (ex-GotWay) #9728
Powstała nowa marka EUC o nazwie "Veteran" (podobno stworzona przez byłych pracowników GotWay'a) i zapowiedzieli swoje pierwsze koło, które wygląda jak MSX na sterydach. Na razie mówi się o następującej specyfiacji:
- Bateria 3200Wh
- 100 volt
- Silnik 2000W
Zdjęcia:
Ciekawe czy przebiją się na rynku? Jakiś czas temu IronKorea też zapowiedziała nowe koło, ale jakoś o nim cicho (przynajmniej u nas w kraju)
forum.ecojazda.pl/index.php/start/inne-m...-w-swiecie-monocykli
- Bateria 3200Wh
- 100 volt
- Silnik 2000W
Zdjęcia:
Ciekawe czy przebiją się na rynku? Jakiś czas temu IronKorea też zapowiedziała nowe koło, ale jakoś o nim cicho (przynajmniej u nas w kraju)
forum.ecojazda.pl/index.php/start/inne-m...-w-swiecie-monocykli
04-07.2016 Airwheel X3 -> 07.2016-03.2019 InMotion V5F+ (7500km+) -> 03.2019 InMotion V10F (7100km+)
This message has an attachment image.
Please log in or register to see it.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
2020/04/27 11:03
Nowa marka "Veteran" (ex-GotWay) #9729
100 V i 3200 wh + pancerna obudowa = przepis na sukces
Grupa na Facebooku MONOCYKLE ELEKTRYCZNE POLSKA
www.facebook.com/groups/MonocykleElektrycznePOLSKA/
Telegram:
t.me/EUCPOLSKA
Czat na Facebooku MONOCYKLE ELEKTRYCZNE POLSKA:
m.me/join/AbbBttt4pO_asGIt
Grupa na Fb Ninebota Z :
www.facebook.com/groups/ninebotzseries/
Telegram:
t.me/EUCPOLSKA
Grupa na Fb Ninebota Z :
2020/04/27 12:04
Nowa marka "Veteran" (ex-GotWay) #9730
Koszmarnie brzydkie. To raczej jakiś prototyp w wersji rozwojowej, z tymczasową obudową.
2020/04/27 12:52
2020/04/27 12:59 przez tdm.
Nowa marka "Veteran" (ex-GotWay) #9731
MSX ze świata MadMaxa 
Trochę rzeczy tutaj pozmieniano - metalowe wzmocnienia obudowy, duże płaskie podnóżki, centralny uchwyt, mocne oświetlenie i to nie tylko z przodu ale (w końcu) także z tyłu. Jakiś ekranik - czyżby sterowanie bez pomocy aplikacji? Bateria bezkonkurencyjna, to coś będzie mieć ze 150km realnego zasięgu...
Brakuje jedynie systemu amortyzacji, no ale wystartować muszą z czymś prostszym. Jeździł będzie pewnie tak jak msx, to samo koło, opona i ogólny pomysł.
Tym niemniej jak na początek to bardzo fajny projekt, wyróżnia się na rynku i ma dużo zalet praktycznych.

Trochę rzeczy tutaj pozmieniano - metalowe wzmocnienia obudowy, duże płaskie podnóżki, centralny uchwyt, mocne oświetlenie i to nie tylko z przodu ale (w końcu) także z tyłu. Jakiś ekranik - czyżby sterowanie bez pomocy aplikacji? Bateria bezkonkurencyjna, to coś będzie mieć ze 150km realnego zasięgu...

Brakuje jedynie systemu amortyzacji, no ale wystartować muszą z czymś prostszym. Jeździł będzie pewnie tak jak msx, to samo koło, opona i ogólny pomysł.
Tym niemniej jak na początek to bardzo fajny projekt, wyróżnia się na rynku i ma dużo zalet praktycznych.
2020/04/27 20:57
Nowa marka "Veteran" (ex-GotWay) #9732
Mi się podoba.
Praktyczny i rączka w środku, a nie gdzieś z boku. 
To, że nie ma amortyzacji to dobry kopromis - amortyzacja waży te kilka kg dodatkowo, a opona 3' spokojnie daje radę.

To, że nie ma amortyzacji to dobry kopromis - amortyzacja waży te kilka kg dodatkowo, a opona 3' spokojnie daje radę.
2020/04/28 03:32
Nowa marka "Veteran" (ex-GotWay) #9733
Podpowiem że to ma być 20" (większa obręcz i średnica opony niż w MSXie) Martwi brak rączki do noszenia po schodach - chyba że uchwyt do prowadzenia będzie się wysuwał tylko częściowo do noszenia i całkiem do prowadzenia....
Ninebot ONE E+ 2000+ km ==> Ninebot ONE E+ z baterią 388wh 2000+ km ==> Kingsong KS16 2000+km ==> KS16S 6000+ km, ==> Z10 z modyfikacjami 5000+km, ==> Gotway MSX84V, MSX100V 3000+km, doświadczenie z Inmotion V8, Gotway 16" Gotway 18". Mody, światła itp. Jeżdżę również w złą...
2020/04/28 03:34
Nowa marka "Veteran" (ex-GotWay) #9734
Ja tam widzę dwie rączki do noszenia po schodach... xD
2020/04/28 12:29
Autor
Nowa marka "Veteran" (ex-GotWay) #9735
Pojawiła się zaktualizowana specyfikacja:
Silnik 2500W (a nie 2000W jak napisałem w pierwszym poście)
Prawie 100km/h na freespinie (po podniesieniu koła/bez obciążenia)
Masa wersji 3200Wh to 33kg
Źródło (insta erides.co.uk):
Silnik 2500W (a nie 2000W jak napisałem w pierwszym poście)
Prawie 100km/h na freespinie (po podniesieniu koła/bez obciążenia)
Masa wersji 3200Wh to 33kg
Źródło (insta erides.co.uk):
04-07.2016 Airwheel X3 -> 07.2016-03.2019 InMotion V5F+ (7500km+) -> 03.2019 InMotion V10F (7100km+)
2020/04/28 20:17
Nowa marka "Veteran" (ex-GotWay) #9741
wg. moich informacji ma być 2000W
Grupa na Facebooku MONOCYKLE ELEKTRYCZNE POLSKA
Telegram:
t.me/EUCPOLSKA
Grupa na Fb Ninebota Z :
Telegram:
t.me/EUCPOLSKA
Grupa na Fb Ninebota Z :
2020/04/29 15:52
Nowa marka "Veteran" (ex-GotWay) #9742
Te dwie rączki przydadzą się od wkładania kółka do bagażnika, ale do noszenia po schodach średnio, bo trzeba by to kółko nosić przed sobą co wygodne nie będzie.
Nosiłem sporo Ninebota Z10, 28 kg daje się nosić w miarę OK i ma bardzo wygodny uchwyt w przeciwieństwie na przykład od uchwytu Gotwaya MSX, ale powyżej 30 kg noszenie staje się to mało komfortowe. Dla mojego trybu jazdy pojemność 2400Wh + szybka ładowarka 8A jaką mam która waży mniej niż pół kilograma prawdopodobnie by całkowicie wystarczyła - ktoś z Was przejeżdża często więcej niż 60-80 km w pojedynczym wyjeździe bez zatrzymania?
Szkoda że nie ma zawieszenia - zobaczymy kiedy GW zdecyduje się coś więcej powiedzieć o planowanym Monsterze Mini - podobno 20" - planowany na maj / czerwiec... oby był to model z zawieszeniem....
Nosiłem sporo Ninebota Z10, 28 kg daje się nosić w miarę OK i ma bardzo wygodny uchwyt w przeciwieństwie na przykład od uchwytu Gotwaya MSX, ale powyżej 30 kg noszenie staje się to mało komfortowe. Dla mojego trybu jazdy pojemność 2400Wh + szybka ładowarka 8A jaką mam która waży mniej niż pół kilograma prawdopodobnie by całkowicie wystarczyła - ktoś z Was przejeżdża często więcej niż 60-80 km w pojedynczym wyjeździe bez zatrzymania?
Szkoda że nie ma zawieszenia - zobaczymy kiedy GW zdecyduje się coś więcej powiedzieć o planowanym Monsterze Mini - podobno 20" - planowany na maj / czerwiec... oby był to model z zawieszeniem....

Ninebot ONE E+ 2000+ km ==> Ninebot ONE E+ z baterią 388wh 2000+ km ==> Kingsong KS16 2000+km ==> KS16S 6000+ km, ==> Z10 z modyfikacjami 5000+km, ==> Gotway MSX84V, MSX100V 3000+km, doświadczenie z Inmotion V8, Gotway 16" Gotway 18". Mody, światła itp. Jeżdżę również w złą...
Czas generowania strony: 0.265 s.