Nie jesteś zalogowany.

[ F-Wheel ] Dolphin one FL-D5

2017/03/21 03:13
matyz
Senior forum
Senior forum
Oklaski: 4
Więcej
Autor
[ F-Wheel ] Dolphin one FL-D5 #931
Witam, planuje zakup monocykla 16 cali, w oko wpadł mi F-Wheel Dolphin one FL-D5

Czy ktoś miał doświadczenie z tym modelem?

Pozdrawiam,
Matyz
Temat został zablokowany.
2017/03/21 11:03
Artur
Senior forum
Senior forum
Oklaski: 2
Więcej
[ F-Wheel ] Dolphin one FL-D5 #932
Witaj na forum Matyz, niedługo wypowiedzą się doświadczeni moderatorzy, ale wydaje mi się że jeszcze nie czytaliśmy o tej marce. Co do specyfikacji , to wygląda podobnie do naszych Bwheel U8, dodatkowo ma większą pojemność baterii, aplikację na smartfona i mocniejszy silnik, chociaż przy tym ostatnim, trzeba by było sprawdzić rzeczywiste oznaczenia na silniku. Cena również zachęcająca.

Mimo wszystko zachęcam Cię do zapoznania się z innymi modelami opisanymi na tym forum może znajdziesz coś dla siebie, bardziej zaufanego :D

I'm Not Driving Fast just Flying' Low
Pozdrawiam serdecznie:)
2017/03/21 11:13
matyz
Senior forum
Senior forum
Więcej
Autor
[ F-Wheel ] Dolphin one FL-D5 #933
Dzieki za szybką odpowiedź. No w grę wchodzi również Niinebot E+ ale jest troszkę droższy i z niepewną rączką. Ten D5 mi się bardzo podoba, na papierze i na zdjęciach. Z tego co czytałem na zagranicznych forach to bardzo mało osób na nim jeździ i jedyną odpowiedź jaką znalazłem, że zakwestionowali v-max że jedzie tylko 20km/h.

Cena jest mocno okazyjna, bo mogę go mieć z polskiej dystrybucji flowheel.net/ za cene tylko 2250zł!!

Pozdrawiam,
Matyz
2017/03/21 11:29 2017/03/21 11:30 przez Artur.
Artur
Senior forum
Senior forum
Więcej
[ F-Wheel ] Dolphin one FL-D5 #934

matyz napisał: No w grę wchodzi również Niinebot E+ ale jest troszkę droższy i z niepewną rączką.

Porównujesz zupełnie innej klasy monocykle:) W podobnej cenie do wskazanego niinebota jest wiele mocnych urządzeń. Nie bierz mojego posta jako wskazówkę do zakupu. Chcę tylko Ciebie zachęcić do zagłębienia się w temat i poczytania o różnych modelach. Szkoda by było żebyś kupił Kółko które może nie spełnić twoich oczekiwań tylko dla tego że jest tańsze. Zwłaszcza jeśli finanse nie są w tym momencie największym ograniczeniem. :D

2017/03/21 13:59
Kalmar
Moderator
Moderator
Oklaski: 26
Więcej
[ F-Wheel ] Dolphin one FL-D5 #937
Niestety doświadczeń nie mam z tym modelem i tu jest problem bo rzeczywiście nie ma się skąd dowiedzieć szczegółów. Trochę żałuję, że bWheel nie kupił trochę tych monocykli bo mają światła, bluetooth - muzykę i podgląd parametrów w aplikacji, składaną zintegrowaną nóżkę i dość dużą baterię. Rzeczywiście narzekają na zagranicznym forum na standardową prędkość 18-20 km/h czyli właściwie tak samo jak bWheel U8. To już dość stary sprzęt jak na tą technologię, plusem jest niezłe wyposażenie.
Prawda jest trochę bolesna - jeśli chcesz porządny sprzęt to tylko uznane marki w świecie monocykli a więc GotWay, KingSong, InMotion, Ninebot którego wygląd nadal może być wzorem a to wychodzi trochę drożej.

Pozdrawiam. Tomek
2017/03/21 14:01
matyz
Senior forum
Senior forum
Więcej
Autor
[ F-Wheel ] Dolphin one FL-D5 #938
Ninebota E+ mogę mieć nowego w cenie 3tyś zł i takiej kwoty wolałbym już nie przekraczać. Coś możesz mi polecić o czym powinienem jeszcze poczytać?

Wcześniej rozważałem zakup bwheel u8 - nawet wynegocjowałem już niezłą cenę 1970zł z akcesoriami, ale znalazłem tego D5 i wstrzymałem się narazie z zakupem.

Pozdrawiam,
Matyz
2017/03/21 14:17
Artur
Senior forum
Senior forum
Więcej
[ F-Wheel ] Dolphin one FL-D5 #939
Matyz, może zacznij od początku i postaraj się opisać czego oczekujesz od zakupionego monocykla. Na jakim zasięgu Ci zależy, czy chcesz dojeżdżać do pracy czy tylko się bawić? Na jakich wodotryskach Ci zależy? mam tu na myśli aplikację mobilną, światła, porty USB, rączkę teleskopową. Tak aby użytkownicy forum mogli odnieść się do twoich potrzeb i wtedy doradzać co było by najbardziej optymalne w Twoim przypadku. Na razie wiemy że kwota maks 3000 PLN

2017/03/21 14:18
Kalmar
Moderator
Moderator
Oklaski: 26
Więcej
[ F-Wheel ] Dolphin one FL-D5 #940
Największym problemem może być brak prędkości. Nie sugeruj się prędkością 20km/h. To nie jest tak, że jak jest napisane 18 czy 20 to tyle pojedziesz. Niestety nie, alarmy włączają się dużo wcześniej, 14-15km/h, potem dołącza do tego przechylanie pedałów i jazda staje się niewygodna i coraz bliżej upadku. Na szczęście nikt nie pisze na forach o tym, że to jakiś szczególnie awaryjny model więc uważam, że może być nawet lepszą propozycją niż bWheel.

Pozdrawiam. Tomek
2017/03/21 14:27 2017/03/21 14:34 przez matyz.
matyz
Senior forum
Senior forum
Więcej
Autor
[ F-Wheel ] Dolphin one FL-D5 #941
Przede wszystkim zależy mi na V-max>20km/h i kole 16.

Doświadczenia jakie mam obecnie z monocykli ograniczają się do 16km/h i kole 14 i dystans jaki pokonywał na pełnej baterii wynosił zaledwie 5km :)
Nie był to żaden firmowy sprzęt, więc w rok go zajeździłem, tak że oddali mi kase :)
Bardzo się z tego cieszę, bo dzięki temu doświadczeniu może mniej ucierpi moje nowe kółko.

Nie zależy mi na żadnych wodotryskach, typu aplikacje, nagłośnienie itd. Chciałbym aby sprzęt miał w miarę możliwości pokonać dystans >20km abym bez obaw wybrał się do centrum i z powrotem.

Gdzieś czytałem, że niektóre modele można zmieniać oprogramowanie i zwiększyć sobie v-max w apce lub po wgraniu ustawień do kółka. Które modele to potrafią?

Pozdrawiam,
Matyz
2017/03/21 16:08
matyz
Senior forum
Senior forum
Więcej
Autor
[ F-Wheel ] Dolphin one FL-D5 #942
Właśnie wpadł mi bardzo ciekawy filmik, ale bardzo mnie on też zaniepokoił (brak pikania)
wprawdzie autorowi na D5 udało się przekroczyć 24km/h ale co najdziwniejsze przy tej prędkości nie było słychać pikania!

Pozdrawiam,
Matyz
Czas generowania strony: 0.285 s.