Nie jesteś zalogowany.

pierwsza jazda i następne

2022/05/12 11:33 2022/05/12 11:42 przez ctx.
ctx
Ekspert
Ekspert
Oklaski: 3
Więcej
pierwsza jazda i następne #12139
Nie nie piłuj ! Wszystko jest w porządku, poszukaj sobie zdjęć i zobacz jaki kąt ma np MSX tam to dopiero jest nachylenie ;)
Generalnie musi pewne być bo właśnie zbyt płasko powoduje że pozycja jest mniej stabilna. Tutaj jest to prawidłowe.
Znów wracamy do kwestii, że musisz nabrać wprawy. Tak samo jeśli chodzi o wielkość pedałów.
Już tu kiedyś o tym pisałem, identyczne pedały mam w V8 i też kombinowałem jak je zwiększyć (stopa 46).
Po kolejnych kilometrach i potem przesiadce na V10F gdzie są duże pedały nie mam żadnego problemy z jazdą na V8 i właśnie doceniam, ze są małe bo dzięki temu kółko jeszcze mniej zajmuje i super się to sprawdza w ciasnej przestrzeni miejskiej.
Duże pedały w V5F z tego względu byłyby w ogóle problematyczne, bo ze względu na niższe ich osadzenie mógłbyś haczyć przy skrętach.

Z za małą baterią nic nie wykombinujesz, tu nie ma opcji łatwej wymiany. Jeśli planujesz trasy ponad 20km po lesie to to już jest ten moment kiedy po prostu musisz rozważyć inne koło, V5F się do takich zastosowań nie nadaje. I nie chodzi tylko o małą baterię ale też o średnicę koła i wąską oponę, to o czym koledzy wcześniej wspominali.

Pozdrawiam! Piotrek, Kraków
Ninebot One S2 (>400km) -> Inmotion V8 (>5000km) , Inmotion V10F(>8000km)
PODZIĘKOWANIE Elas Pinkman

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2022/05/17 08:37
Elas Pinkman
Świeżak
Świeżak
Więcej
Autor
pierwsza jazda i następne #12145
No dobra. Nie ma co owijać w bawełnę.
Chcę swoje koło i nic mnie to nie obchodzi jak to zrobicie :P

Łącznie na V5F zrobiłem już około 130 km pokonując jednorazowo trasy 15-20 km.
Dziecka nie mogę zabrać na wycieczkę bo koło jest tylko jedno :whistle:

Stopy powoli się przyzwyczajają a na koniec jazdy czuje lekki niedosyt, że tak mało, że tak blisko od domu więc czas myśleć o czymś o większym zasięgu.
No i prędkość.... Ledwo się rozpędzę do tych 25 km / h a już mnie koło prostuje :dry:
Nie zamierzam od razu jeździć 60 ale te skromne 35 km/h by się przydało :evil:
No i chce mi się do lasu. Ścieżki rowerowe są fajne, można poczuć szum we włosach ale jazda po parku/lesie to też ciekawe wyzwanie.

Muszę zatem zweryfikować swój budżet wybrać coś o najlepszym stosunku ceny/zasięgu/prędkości.

Także ten ... Do zobaczenia na trasie

2022/05/18 12:57
qba
Senior forum
Senior forum
Więcej
pierwsza jazda i następne #12146
Apka na Iphone - DarknessBot.

A do lasu zakupilem Gotway MSX i chyba nie ma lepszego na teren.

Czas generowania strony: 0.207 s.