Nie jesteś zalogowany.

tInmotion V10F - ( Tutaj opisujemy max pokonane dystanse na PEŁNYM naładowaniu )

2018/11/10 01:23
asnex
Młodszy forowicz
Młodszy forowicz
Więcej
Autor
tInmotion V10F - ( Tutaj opisujemy max pokonane dystanse na PEŁNYM naładowaniu ) #3369
Cześć!

Postanowiłem napisać ten temat abyśmy mieli orientację, ile właściwie ten nasz model V10F pokona maxymalnie km na pełnej baterii.
Do tego tematu zainspirowała mnie wiadomość kolegi plewan, który świetnie opisał swoje użycie barterii podczas jednej z podróży.
Postanowiłem stworzyć modyfikację szablonu bazującego na opisie kolegi na którym każdy z nas może się wzorować aby opisywać rekordowe dystanse jak i najniższe z uwzględnieniem warunków jak poniżej:

TEMPERATURA NA DWORZE: 11 stopni
POGODA: mżawka, wilgoć, pochmurno
URZĄDZENIE: V10F
TRYB JAZDY: komfort
WAGA JADĄCEGO: >70 KG
OŚWIETLENIE: TAK (boki + przód)
NAGŁOŚNIENIE: NIE
STYL JAZDY: sportowy (dynamiczne starty, prędkość średnia 18km/h, v-max 35 km/h
NAWIERZCHNIA: asfalt 20%, chodniki 65%, trawa 10%, utwardzany piach 5%
PRZESZKODY: podjazdy pod górki pół metrowe na trawie, mżawka czasami
UPADEK KIERUJĄCEGO: brak
UPADEK KOŁA: brak
PRZEJECHANY DYSTANS: 42,6 km
OSTATECZNY STAN BATERII: 8%

Od tego tematu będziemy mieli opinie pozostałych właścicieli kółek, jak one się spisują w dystansie i na ile je stać przy opisanych czynnikach.
Zaznaczam, ogromene podziękowania dla użytkownika plewan za początkowy pomysł szablonu.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

2018/11/10 03:36
piomay
Senior forum
Senior forum
Oklaski: 3
Więcej
tInmotion V10F - ( Tutaj opisujemy max pokonane dystanse na PEŁNYM naładowaniu ) #3370
tak patrzę na temat... V10F... kurde... mam V10, nie pogadam :P

2018/11/10 07:27 2018/11/10 07:48 przez Kalmar. Powód: pojemną
Paweł R.
Ekspert
Ekspert
Oklaski: 10
Więcej
tInmotion V10F - ( Tutaj opisujemy max pokonane dystanse na PEŁNYM naładowaniu ) #3371
Może to tylko moje, błędne wrażenie - ale efektywność energetyczna V10F jest chyba nie najwyższa.

Ja na KS-16S bez większego problemu jestem w stanie zrobić dystans 50km a mam wersję 680Wh. W V10f mamy o 30% bardziej pojemną baterię...

Zastanawiałem się nad zakupem V10f m.in. zachęcony właśnie dużo większym (potencjalnie) zasięgiem. A tu się okazuje, że miałbym to samo albo i mniej....

2018/11/10 15:29
plewan
Ekspert
Ekspert
Więcej
tInmotion V10F - ( Tutaj opisujemy max pokonane dystanse na PEŁNYM naładowaniu ) #3372
Link do wspomnianego powyżej wzorcowej tabeli :) KLIK

2018/11/10 16:12 2018/11/10 16:22 przez asnex.
asnex
Młodszy forowicz
Młodszy forowicz
Więcej
Autor
tInmotion V10F - ( Tutaj opisujemy max pokonane dystanse na PEŁNYM naładowaniu ) #3373
Dzisiejsza wycieczka:

TEMPERATURA NA DWORZE: 13 stopni
POGODA: słonecznie, później pochmurnie
URZĄDZENIE: V10F
TRYB JAZDY: komfort
WAGA JADĄCEGO: >70 KG
OŚWIETLENIE: wyłączone w trakcie jazdy
NAGŁOŚNIENIE: wyłączone
STYL JAZDY: mieszany ( 50% szybko, 50% swobodnie, prędkość średnia 18km/h, v-max 50 km/h o.O
NAWIERZCHNIA: asfalt 20%, chodniki 80%,
PRZESZKODY: omijanie ludzi w tłumie
UPADEK KIERUJĄCEGO: brak
UPADEK KOŁA: brak
PRZEJECHANY DYSTANS: 40 km
OSTATECZNY STAN BATERII: 15%

Wystartowałem z pełną baterią a przy wyłączonych światłach również dystans mnie nie zadowala. Coś mi wydaje się, że mam baterię felerną bo to jest niemożliwe aby przy tak niskiej wadze robić tylko tyle kilometrów jak w poprzednim swoim kole również v10f robiłem dwukrotny dystans na baterii.

Bateria od wczoraj ładowała się ponad 7 godzin po czym było 100% czyli to oznacza, że nie jest to problem z pojemnością tylko problem jest z tym, że za szybko ubywa mi bateria. Kółko nawet nie ma minimum przejechane tyle ile producent deklaruje "70-90km" Po przejechaniu 4.4 km już mi ubyło 15%. Porażka z tą baterią. To jest niemożliwe aby tak szybko mi drenowało po wyjeździe baterię ze 100% od razu po odłączeniu od naładowania. W załączniku wstawiam zrzut z aplikacji.

Co o tym sądzicie ?

This message has an attachment image.
Please log in or register to see it.

2018/11/10 22:27 2018/11/10 22:32 przez plewan.
plewan
Ekspert
Ekspert
Więcej
tInmotion V10F - ( Tutaj opisujemy max pokonane dystanse na PEŁNYM naładowaniu ) #3375
Zrzut ekranu jest zrobiony w czasie postoju, podcza ładowania, koło było oparte na błotniku itp? Jak stałeś na kole to pomiar (zrzut ekranu) może być niewiarygodny.
Powinno zejść ok 8% i taką wartość można odczytać z Total Mileage gdzie przy 100% miałeś 100km. Mam racje ? na 99% zrzut ekranu robiłeś stojąc na kole :)
U mnie 10% to 10 km a u Ciebie 8% to 10 km. Czyli wszystko OK.

2018/11/10 23:14
asnex
Młodszy forowicz
Młodszy forowicz
Więcej
Autor
tInmotion V10F - ( Tutaj opisujemy max pokonane dystanse na PEŁNYM naładowaniu ) #3379
Koło ładuję w pozycji oparte o ścianę wieczorem do 100%. Zrzut ekranu robiłem podczas postoju na szybkie jedzenie i wtedy zauważyłem duży ubytek baterii ale pomiar był robiony gdy koło było oparte o ścianę w barze (włączone).
Tak czy inaczej bez oświetlenia i niska waga nie mają wpływu na to, że ubywa mi tak szybko stan baterii bo gdybym miał 100kg, to bym zrozumiał powód szybkiego spadku baterii.
Próbuję zdiagnozować dalej powód robionego za krótkiego dystanu.

2018/11/11 18:37 2018/11/11 18:38 przez asnex.
asnex
Młodszy forowicz
Młodszy forowicz
Więcej
Autor
tInmotion V10F - ( Tutaj opisujemy max pokonane dystanse na PEŁNYM naładowaniu ) #3393
Dziś podczas przejazdu szosą i chodnikiem ubyło mi 15% po przejechaniu dystansu 8,7km.
Zapraszam do tematu:

forum.ecojazda.pl/index.php/start/inmoti...rozpoznac-testy#3392

Stwierdzam wadliwy akumulator w swoim kole tylko zrobię jeszcze dodatkowe testy na potwierdzenie.

2018/11/12 11:44
GexN
Ekspert
Ekspert
Oklaski: 7
Więcej
tInmotion V10F - ( Tutaj opisujemy max pokonane dystanse na PEŁNYM naładowaniu ) #3401
Zastanawiam się jaki wpływ na wskazania stanu baterii może mieć temperatura.
Dodatkowo jeżeli znacie, to piszcie jakie macie ciśnienie w oponie, gdyż ten czynnik też może mieć spore znaczenie na zasięg. W moim V5F+ realny zasięg się zmniejsza jeżeli mam za niskie ciśnienie.

04-07.2016 Airwheel X3 -> 07.2016-03.2019 InMotion V5F+ (7500km+) -> 03.2019 InMotion V10F (7100km+)

2018/11/12 19:26
piomay
Senior forum
Senior forum
Oklaski: 3
Więcej
tInmotion V10F - ( Tutaj opisujemy max pokonane dystanse na PEŁNYM naładowaniu ) #3409

asnex napisał: Dziś podczas przejazdu szosą i chodnikiem ubyło mi 15% po przejechaniu dystansu 8,7km.
Stwierdzam wadliwy akumulator w swoim kole tylko zrobię jeszcze dodatkowe testy na potwierdzenie.

a jaka temperatura na dworze była ?

Czas generowania strony: 0.267 s.