Nie jesteś zalogowany.
Begode EX.N
Autor w końcu spalił oba, ale exn jednak wytrzymał kilka razy dłużej i zaliczył bodaj 5 pełnych wjazdów na tą górkę, podczas gdy sherman tylko pół. Uszkodzenia też dużo mniejsze, w shermanie cała płyta a w exn do wymiany 1 mosfet.
Odnośnie uchwytu do noszenia mogę potwierdzić za autorem - Exn jest wygodniej wnieść, to chyba najcięższe koło które jeszcze da się w miarę normalnie nosić po schodach.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- nowy silnik (lepiej wykonany)
- nowe łożyska (mniejsze i tańsze w razie wymiany, od teraz osadzone na solidnej osi),
- nowa, szczelniejsza obudowa bez otworów od środka,
- ogniwa samsung,
- 2 porty ładowania (zamiast usb),
- wzmocniona płyta główna,
- 2x większy radiator, zupełnie zmieniona wentylacja
- pokrywka płyty gł. (większość ludzi i tak ją zdejmuje dla polepszenia chłodzenia)
- pedały na sprężynach zamiast na magnesu,
- opona offroad.
- nowe wieszaki pedałów.
Powinno to rozwiązać część początkowych problemów, wg. mnie dużo lepsza konstrukcja niż w momencie premiery. Jak to zwykle bywa trzeba odczekać z rok, żeby producent zdążył dopracować nowy model.
ecodrift.ru/2021/07/18/begode-ex-n-neozhidannye-izmeneniya/
Ten obrazek jest ukryty dla gości.
Proszę zalogować się lub zarejestrować, aby go zobaczyć.
metalowy reling jest zdejmowany i montowany na rzep, przy zmianie koła można go przełożyć do innych modeli.
problemów brak.
co ciekawe - użytkowniczka wybierała między Masterem i ExN i ten drugi wygrał.
alienrides.com/collections/electric-unic...y-begode-ex-n-torque
przy obecnym kursie to koło mimo bdb parametrów kosztuje 7,6tys. tyle co budżetowy v10F.
5 tysięcy taniej (!!!) niż cena tego samego modelu w EUnicycles, oferta roku.
Kurczę dawno nie było aż takich okazji, ciekawe czy któryś ze sklepów w EU oferuje równie wielkie przeceny?
tdm napisał: jesienna przecena o 42%
alienrides.com/collections/electric-unic...y-begode-ex-n-torque
przy obecnym kursie to koło mimo bdb parametrów kosztuje 7,6tys. tyle co budżetowy v10F.
5 tysięcy taniej (!!!) niż cena tego samego modelu w EUnicycles, oferta roku.
Kurczę dawno nie było aż takich okazji, ciekawe czy któryś ze sklepów w EU oferuje równie wielkie przeceny?
Pytanie - dlaczego została skrócona gwarancja? Możliwe, że z kołem było albo jest coś nie tak.
Ekohuman a dawniej także Eucservice oferują koła na podobnej zasadzie, z pełną gwarancją drożej, bez gwarancji taniej. Alien wybral pośrednią drogę, gwarancja jest ale skrócona.
Ja na oba moje koła nie brałem gwarancji i w obu przypadkach nie było potrzeby korzystania z niej. ExN ma prostą konstrukcję i po 2 latach obecności na rynku jest raczej dopracowanym kołem, co mieli poprawić to już poprawili.