Nie jesteś zalogowany.
[MSX] MSuper X - jakość wykonania/montażu
Zastanawiam się ostatnio sporo nad zmianą koła na większe i jedną z opcji był/jest również Gotway MSuper X.
Obejrzałem/przeczytałem dziesiątki różnych porównań/testów w necie i między innymi natknąłem się na na film gdzie testujący słabo ocenia jakość budowy/montażu ww. koła. Równie słabo są oceniane zabezpieczenia przed wpływem niekorzystnych warunków atmosferycznych a właściwie ich brak.
Ciekaw jestem Waszego zdania na ten temat - załączam link do filmu oraz jeden kadr, który mnie osobiście trochę przeraził - na złączu typu XT60 brak jakichkolwiek zabezpieczeń typu koszulki termokurczliwe, taśma, cokolwiek. Nawet ja, jako amator w życiu bym tego tak nie zostawił. Co należy sądzić o producencie?
This message has an attachment image.
Please log in or register to see it.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Niemniej jednak w porównaniu z tym co można zobaczyć wewnątrz kół takich jak Kingsong, Inmotion czy Ninebot wygląda to niezbyt imponująco...
forum.ecojazda.pl/index.php/start/gotway...superx?start=30#2930
Ninebot One S2 (>400km) -> Inmotion V8 (>5000km) , Inmotion V10F(>8000km)
, a wy super sprzęt. Dla tego na te modele daje 5 lat gwarancji, bo są tak extra wykonane. Kto tak poświadczy np. Inmotion, Ninebota, Rockwhela ? Dla tego MSX jest nr 1 na świecie, pod względem jazdy i wykonania, proste, prędzej się spali, niż zawiedzie i tak ma być brawo.
Możesz zamówić lub serwisować sprzęt na naszej stronie www.eucservice.com
Możesz zamówić lub serwisować sprzęt na naszej stronie www.eucservice.com
W wypowiedzi Kota pojawia się trochę nie ścisłości i trochę bajek po pierwsze to prawie wszyscy producenci (prawie bo wszystkich nie sprawdzałem) stosują radiator od strony koła. " Co będzie, jak się odepnie żyroskop podczas jazdy i procek nie czyta położenia koła?" jak żyroskop się "odepnie" to pewnie z koła zostanie tylko gromadka złomu bo tak się składa że żyroskop jest elementem SMD wlutowanym bezpośrednio na płytę i odpięcie go może być trochę uciążliwe, pewnie chodziło o wtyczkę czujników halla i tu jest kolejna kwestia, MSXa można uruchomić z uszkodzonym czujnikiem halla. Zrobiła tak jedna osoba i koło zaczęło skakać jak na rodeo

No to zacznijmy recenzję (z mojego punktu widzenia), koło szybkie i tego nie da się pominąć, opona gruba ładnie wybiera wyboje, ma moc jednak do hamowania trzeba się przyzwyczaić dla mnie hamuje wolniej niż V10F.W MSX zamiast wentylatora w środku jest "kaczka" co zrozumie każdy kto zostawi włączone koło na postoju. Obudowa stosunkowo słaba jak na takie mocne koło, pojawiają się pęknięcia, obudowa w Z10 moim zdaniem jest zrobiona lepiej. Po za tym koło brzydkie w porównaniu do konkurencji. Ma dużo takich pierdół może mało istotnych ale denerwujących tzn. brak antyspina, rączka do prowadzenia, brak głośników niby pierdoły nie istotne podczas jazdy ale w kole za taką kasę można było by się trochę bardziej postarać.
evil696 napisał: Witam
W wypowiedzi Kota pojawia się trochę nie ścisłości i trochę bajek po pierwsze to prawie wszyscy producenci (prawie bo wszystkich nie sprawdzałem) stosują radiator od strony koła. " Co będzie, jak się odepnie żyroskop podczas jazdy i procek nie czyta położenia koła?" jak żyroskop się "odepnie" to pewnie z koła zostanie tylko gromadka złomu bo tak się składa że żyroskop jest elementem SMD wlutowanym bezpośrednio na płytę i odpięcie go może być trochę uciążliwe, pewnie chodziło o wtyczkę czujników halla i tu jest kolejna kwestia, MSXa można uruchomić z uszkodzonym czujnikiem halla. Zrobiła tak jedna osoba i koło zaczęło skakać jak na rodeo.
No to zacznijmy recenzję (z mojego punktu widzenia), koło szybkie i tego nie da się pominąć, opona gruba ładnie wybiera wyboje, ma moc jednak do hamowania trzeba się przyzwyczaić dla mnie hamuje wolniej niż V10F.W MSX zamiast wentylatora w środku jest "kaczka" co zrozumie każdy kto zostawi włączone koło na postoju. Obudowa stosunkowo słaba jak na takie mocne koło, pojawiają się pęknięcia, obudowa w Z10 moim zdaniem jest zrobiona lepiej. Po za tym koło brzydkie w porównaniu do konkurencji. Ma dużo takich pierdół może mało istotnych ale denerwujących tzn. brak antyspina, rączka do prowadzenia, brak głośników niby pierdoły nie istotne podczas jazdy ale w kole za taką kasę można było by się trochę bardziej postarać.
Brzydkie ?

www.facebook.com/groups/MonocykleElektrycznePOLSKA/
Telegram:
t.me/EUCPOLSKA
Czat na Facebooku MONOCYKLE ELEKTRYCZNE POLSKA:
m.me/join/AbbBttt4pO_asGIt
Grupa na Fb Ninebota Z :
www.facebook.com/groups/ninebotzseries/
This message has an attachment image.
Please log in or register to see it.

Udało mi się zrobić buttplant przy hamowaniu - koło po prostu się poddało.
Jeden plus o którym nie napisałem, elektronika prosta jak budowa cepa przez co mniej awaryjna.