Nie jesteś zalogowany.
Kupię Używane koło - czy warto z olx ?
Jak najlepiej sprawdzić koło ?
Przebieg w aplikacji plus krótka przejażdżka ?
Tylko ja na obecnym kole dziecka V5F zrobiłem około 400 km wiec nie wiem czy wyłapię jakiś feler.
Warto kupić np to ?
m.olx.pl/d/oferta/monocykl-kingsong-ks-18l-CID767-IDOXkJK.html
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Elas Pinkman napisał: Na nowe niestety mnie mnie stać więc patrzę na używki tylko tutaj mam lekkie obawy.
Jak najlepiej sprawdzić koło ?
Przebieg w aplikacji plus krótka przejażdżka ?
Tylko ja na obecnym kole dziecka V5F zrobiłem około 400 km wiec nie wiem czy wyłapię jakiś feler.
Warto kupić np to ?
m.olx.pl/d/oferta/monocykl-kingsong-ks-18l-CID767-IDOXkJK.h5tml
Jeśli koło jest w dobrym stanie, to cena jest niezła. Dzisiaj jeździłem na 18XL i było fajnie.
Jakieś wskazówki ?
Elas Pinkman napisał: No właśnie tylko jak ocenić stan na podstawie krótkich oględzin ?
Jakieś wskazówki ?
Na podstawie krótkich oględzin jest trudno. Kołem trzeba się przejechać, potem naładować do pełna zaufaną ładowarką i je rozkręcić, żeby sprawdzić mechanikę i elektronikę oraz pomierzyć ogniwa. Raczej żaden właściciel ci nie pozwoli rozkręcić koła, a poza tym trzeba mieć doświadczenie serwisowe i znać słabe punkty danego modelu. Ocenia się więc na oko stan koła i wiarygodność sprzedającego.

Informacji o sprzedającym nie mam wcale. Podobno te koła ściąga z Niemiec i przywozi do Polski na handel.
Ktoś może mieszka w okolicy Katowic i mógłby się przejechać i ocenić ?
Oczywiście bez zobowiązań i późniejszych pretensji. Chodzi o to żebym nie gonił kilkaset km tylko po to żeby przekonać się że koło jest np Krzywe.